Flensburg-Barça: Primer pas victoriós (29-33)

Flensburg-Barça: Primer pas victoriós (29-33)

Els culers s'enduen un important triomf en l'anada dels quarts de final de l'EHF Champions League

Primer pas victoriós cap a Colònia. El Barça s'ha endut el triomf en el matx d'anada dels quarts de final davant el Flensburg (29-33). Gràcies a una primera meitat majestuosa i a controlar l'embranzida alemanya en la segona part, els d'Ortega es presentaran al Palau Blaugrana amb un avantatge de quatre gols. Ben Ali, molt efectiu, ha estat el màxim anotador culer, però també cal destacar la defensa intensa que han mostrat totes les peces del conjunt barcelonista.

L'atac i la defensa funcionen

Extraordinari. Aquest és l'objectiu que descriu la posada en escena del Barça al Flens Arena. El Flensburg ha assistit a un monòleg incontestable dels culers. Amb Gonzalo Pérez de Vargas aturant els primers atacs i mostrant efectivitat en atac, els d'Ortega han pintat un parcial immillorable d'1-5. Un resultat clar que ha tingut continuïtat gràcies a la inspiració del porter barcelonista, que ha aturat boles de tots colors. 

Tot i la batuta anotadora de Dika Mem i Ben Ali, aquests quarts de finals s'han igualat amb un intercanvi de cops. Ara bé, la renda ha estat suficient perquè el Barça tingués el control del marcador. Sacsejat també pels alemanys, això sí, sempre continguts per un dels arguments barcelonistes de la primera part: la rereguarda. Concentrada i unida al compàs per formar un mur, quasi impenetrable.

Aquest primer període quasi perfecte dels culers ha acabat amb un 13-18. El breu despertar del Flensburg ha reduït el màxim avantatge dels d'Ortega; del +7 s'ha passat a aquest +5 del descans. On també ha destacat l'efectivitat mantinguda pels culers, amb quatre jugadors, Mem, Janc, Ángel Fernández i Ben Ali, sense conèixer l'error. 

A la represa, el guió no ha virat. El Barça ha continuat monopolitzant el lluminós. Ben Ali ha sobresortit en la parcel·la ofensiva. La coralitat defensiva ha continuat tancant les portes als atacants alemanys. Una combinació que ha evitat, en un primer moment, l'acostament del Flensburg, que només s'ha apropat a una distància de quatre dianes, i que ha dinamitat, de nou, la màxima renda del matx: +7. 

Els locals redueixen diferències

Els alemanys, però, no s'han rendit en cap moment. En conseqüència, els quarts han entrat en un context més intens i ajustat. I és que des del 0-3 de l'inici, els locals no havien aconseguit estar tan a prop en l'electrònic. Amb la pressió de les grades del Flens Arena, Richardson ha elevat el Barça i ha donat aire fresc; també l'encert de Ben Ali que ha posat el +5 quan faltaven cinc minuts. 

En el +3 i el +4 culers s'han mogut els darrers instants. Una distància que s'ha aturat en el 29-33 i, per tant, en la victòria barcelonista. Així doncs, aquests quarts de final de l'EHF Champions League comencen amb bon peu per al Barça, que voldrà certificar la presència a Colònia al Palau Blaugrana (dijous 19 de maig, 18.45 hores). 

FITXA DEL PARTIT 

Flensburg, 29
Barça, 33

Flensburg: Kevin Møller (-), Jakobsen (9), Gottfridsson (2), Golla (5), Mensah Larsen (1), Svan (4) i Hald Jensen (-) -set inicial- Buric (-), Einarsson (3) i Søgard Johannessen (5)
Barça: Pérez de Vargas (-), Mem (6), N'Guessan (2), Ben Ali (8), Cindric (2), Aleix Gómez (5), Ángel Fernández (2) -set inicial- Maciel (-), Petrus (-), Ali Zein (-), Janc (2), Langaro (1), Richardson (3), Makuc (1) i Ariño (1)

Parcials: 1-5; 3-9; 4-10; 7-14; 10-15; 13-18 // 15-20; 17-24; 21-25; 24-27; 26-31; 29-33

Àrbitres: Vaclav Horacek i Jiri Novotny

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut