Bada Osca – Barça: Solvent triomf abans de l’aturada (25-40)

Una gran victòria dels homes de Carlos Ortega permet als blaugranes marxar a l’aturada per partits de seleccions mantenint el ferm liderat a l’ASOBAL

Nova victòria del Barça d’Handol (25-40). Els blaugranes s’han imposat de manera clara a la pista del Bada Osca en un partit que han anat dominant de manera progressiva. Tot i que la diferència al final del primer acte ha estat de quatre gols, finalment, els blaugranes, arran d’una immaculada segona part, han aconseguit finalitzar el matx amb un avantatge de +15. D’aquesta manera, els blaugranes han sumat el 22è triomf a la Lliga Sacyr ASOBAL.

Primera meitat treballada

En un inici de partit emmarcat per un intercanvi de cops protagonitzat per l’encert d’ambdós porters, qui s’ha acabat imposant ha estat la jerarquia sota pals de Gonzalo Pérez de Vargas i l’eficàcia golejadora del Barça. Així, després dels primers 10 minuts de partit, els blaugranes han aconseguit encadenar diversos parcials esperançadors que han permès als homes Carlos Ortega assolir un avantatge de + 5 (4-9).

Ara bé, en el segon tram del primer acte, el Bada Osca, fent del contraatac la seva principal arma, ha eixugat la superioritat culer fins al punt de col·locar-se a només un gol dels barcelonins (10-11). Tanmateix, la resposta dels de Carlos Ortega ha estat solvent i, tot i estar en dues ocasions en inferioritat numèrica durant dues fases de dos minuts, la superioritat dels visitants ha imperat en el parquet del Palau Municipal d’Osca i els blaugranes han marxat al descans amb un + 4 en l’electrònic (14-18).

Sentencien a la represa

Després del pas per als vestidors, els homes de Carlos Ortega han saltat al terreny de joc determinats ha pujar el ritme del partit. Dit i fet, els blaugranes han posat sisena i, gràcies a una gran defensa combinada amb un sublim exercici ofensiu perpetuat a partir dels contraatacs, han ampliat la renda fins als nou gols (20-29).

Aconseguida aquesta diferència en el marcador, els culers han donat pas a un pla de partit molt més assossegat. Amb possessions més llargues, l’atac posicional dels barcelonins ha funcionat a la perfecció, deixant sense reacció a un conjunt aragonès  que, tot i intentar-ho en tot moment, mai ha estat a prop d’igualar el domini blaugrana. Així doncs, finalment, l’elenc català s’ha acabat enduent d’Osca la 22a victòria de la temporada a la Lliga Asobal amb un contundent resultat de 25-40.

Fitxa Tècnica

Bada Huesca, 25

Barça, 40

Bada Huesca: Daniel Arguillas (-), Iván José (4), Gerard Carmona (3), Adrià Pérez (2), Miguel Lamelas (-), Pere Arnau (3), Asier Nieto (3) – set inicial – Ian Pedro (1), Janez Gucek (-), Sergio Pérez (2), Miguel Malo (1), José Jorge (-), Francisco (-), Joao Pinto (3), Rudolph (3), César Augusto (-).

Barça: Gonzalo Pérez de Vargas (-), Dika Mem (6), Blaz Janc (7), Ángel Fernández (2), N’Guessan (-), Ludovic Fàbregas (5), Ali (3) – set inicial – Aitor Ariño (3), Albert Pujol (-), Artur Parera (-), Domen Makuc (1), Vinicius, Ben Ali (2), Leo Maciel (-), Richardson (4), Urdangarín (5).

Parcials: 1-3; 4-8; 8-10; 10-14; 11-16; 14-18 // 14-22; 16-25; 19-27; 21-32; 24-35; 25-40.

Àrbitres: Alberto García Rodríguez i José Manuel Iniesta