Barça - Kielce: Punt i final a la ratxa al Palau (30-32)

L’efectivitat de l’equip polonès i les aturades de Wolff han decidit un enfrontament que significa la primera derrota dels blaugrana a casa des del 2015

S’acaba una ratxa històrica. El Barça d’handbol no perdia un partit a casa des del 2015, contra el Kielce a la Champions, però aquest dijous, i 47 partits després, els blaugrana han aturat el comptador. També contra el Kielce, i també a la Champions, en un partit en què l’efectivitat polonesa i la gran actuació del porter Wolff han estat determinants.

Una derrota que evita que el Barça finalitzi aquesta primera volta de la fase de grups com a líder del grup B, i cedeix aquest privilegi al conjunt entrenat per Talant Dujshebaev que, després de la victòria al Palau (30-32), suma tres punts més que el Barça (segon classificat, amb 9 punts).

Bon inici blaugrana

I això que el Barça ha tingut uns bons minuts de domini sobre el parquet del Palau en l’inici. El Kielce ha començat prou bé (2-3, min 5), sense fallar cap atac (4-5, min 8), però l’equip local ràpidament ha passat a tenir el control. Amb eficàcia, de fet, ha ampliat diferències amb un parcial de 6-1 (10-6, min 17).

Malgrat tot, l’exclusió de Langaro al minut 17 ha permès al Kielce refer-se i poder tornar a igualar el duel (10-10, min 19). Així, en una recta final en què han recuperat el domini i en què els de Dujshebaev han arribat a guanyar de 4 (14-18, min 27), el descans ha marcat la victòria momentània per als visitants (16-19, min 30).

Un mur

Que ja resultaria ser real, perquè a la represa el Kielce ha continuat endollat. Els de Carlos Ortega han tingut problemes per seguir el ritme dels polonesos i, a més, les aturades de Wolff tampoc no han ajudat (23-26, min 43). Dos gols de Makuc i un d’Ariño han tornat a ajustar el partit (26-27, min 48), però entre l’alta efectivitat del Kielce i les aturades del porter la reacció ha quedat frenada.

Els catalans ho han intentat en diferents ocasions en el tram final, després de gols de N’Guessan (28-29, min 55), Dika Mem (29-30, min 56) o Fàbregas (30-31, min 57). Però una pèrdua del Barça després d’una aturada de Gonzalo i el gol de Moryto, dels millors del partit amb 7 gols, han acabat per sentenciar (30-32, min 60) aquest enfrontament.

LA FITXA

Barça, 30
Kielce, 32

Barça: Gonzalo Pérez de Vargas (-), Dika Mem (7), Aleix Gómez (3), N’Guessan (7), Cindric (1), Ariño (2), Fàbregas (5) -set inicial- Maciel, ps (-), Langaro (1), Ali Zein (-), Blaz Janc (-), Thiagus Petrus (-), Ángel Fernández (1), Artur Parera (-), Makuc (3), Richardson (-).

Kielce: Wolff (-), Vujovic (3), Sanchez-Migallon (-), Moryto (7), Gebala (-), Karacic (1), Sicko (4) –set inicial- Nahi (6), Alex Dujshebaev (4), Olejniczak (-), Tournat (2), Kulesh (2), Thrastarson (-), Karalek (3), Gudjonsson (-).

Parcials: 3-3, 5-10, 9-6, 11-10, 14-16, 16-19 (descans) 20-22, 23-24, 23-26, 26-28, 27-29, 30-32 (final).

Àrbitres: Nikolov, Nachevski.