Partit de la màxima

Partit de la màxima

El xoc entre tots dos equips està considerat com un dels millors partits de l’actualitat

La cinquena jornada de la Champions farà que els aficionats a l’handbol puguin gaudir d’un dels millors partits que es poden veure actualment. I això passarà al Palau Blaugrana quan el Barça es vegi les cares amb els francesos del PSG (20.45 h /Esport3 – DAZN). 

Els de Carlos Ortega volen seguir liderant el Grup B de la Champions i sumar dos punts importantíssims per tal de refermar el seu liderat. Els blaugranes han sumat tres victòries i una derrota mentre que els de París, només ha guanyat els dos partits que ha jugat a casa i n’ha perdut un i n’ha empatat un altre fora del seu pavelló.

Els aficionats blaugrana podran tornar a veure en acció velles cares conegudes com són Mikkel Hansen i Nikola Karabatic. Tots dos jugadors van formar part de la disciplina blaugrana i ara defensen la samarreta del PSG. El danès va deixar el Barça la temporada 2010 i després de jugar al seu país durant dos anys va aterrar a París la temporada 2012. Per la seva banda, Karabatic va jugar dues temporades al Barça (2013-15) i des de llavors juga al París Saint-Germain. També torna Kamil Syprzak, qui va jugar de blaugrana durant quatre temporades (2015-2019).

Ratxa favorable blaugrana

Tots dos equips s’han vist les cares en set ocasions i el balanç és molt favorable per al conjunt dirigit per Carlos Ortega. En aquests set enfrontaments, el Barça ha guanyat en sis ocasions i només ha perdut en una. L’última vegada que es van trobar va ser a la semifinal de la Final 4 del mes de desembre passat, quan els blaugranes van vèncer per 37-32. Des de la derrota del 12 de novembre a París per 33-26, els culers sumen quatre triomfs consecutius davant dels parisencs. 

Carlos Ortega: “Necessitem el Palau ple per guanyar aquest partit”

El preparador culer és conscient de la dificultat del partit davant del PSG. “Troboeal PSG una mica més estable a casa seva però sense cap mena de dubte és un equip molt fort amb dos jugadors per posició i demà hem de fer un partit molt seriós per guanyar”. Malgrat les dificultats, reconeix que amb el suport dels aficionats culers serà més fàcil poder vèncer els francesos. “Demà tenim un rival molt fort. Necessitem el suport del Palau i dels nostres aficionats i necessitem el Palau ple per guanyar aquest partit”. 

Tot i la marató de set partits que l’equip ha hagut de jugar en només 14 dies i el cansament acumulat, el malagueny reconeix la importància de l'enfrontament: “L’equip està cansat. La temporada passada va ser molt llarga i hi ha molts jugadors que van jugar molts partits la temporada passada però tots estan molt involucrats i demà és un partit molt important”.

Gonzalo Pérez de Vargas: “Hem de fer que el Palau sigui un fortí”

El capità blaugrana ha volgut destacar la importància del públic culer per guanyar aquest tipus de partits tan importants. “Hem de fer que el Palau sigui un fortí i que ningú es pensi que pot emportar-se res d’aquí perquè hem demostrat que amb un Palau amb bon ambient és molt complicat guanyar a Barcelona”. A més, ha reconegut el potencial dels parisencs com a un dels millors equips d’handbol del continent: “El PSG és un dels millors equips d’Europa que ha començat molt bé a la Lliga i a casa seva a la Champions no ha perdut però que ha tingut alguns problemes jugant a fora de casa. I ara que juguem al Palau hem d’aprofitar que disposarem d’un bon ambient i que juguem a casa”.

“Sabem que en aquest grup de la Champions tindrem partits d’aquest nivell durant tota la temporada, no només al final. I sempre que sigui al Palau és un bon partit per nosaltres”, ha destacat Pérez de Vargas, per afegir posteriorment que “després de la decepció de no poder jugar a la Super Globe l’equip ha fet un pas endavant i volem sumar tots els punts possibles a la Champions”.

L’enfrontament entre el Barça i el PSG és un espectacle en majúscules de l’esport i el porter blaugrana ho ha assenyalat clarament. “Per a la gent a qui li agrada l’handbol crec que no hi ha millor partit que aquest i a sobre tenir l'oportunitat de tenir-ho a Barcelona, amb jugadors que han estat als dos equips i que han significat molt per al Club”. 

El Palau, un fortí

Els blaugranes han convertit el Palau Blaugrana en un fortí els darrers anys i gran part dels èxits culers es basen en la solvència dels locals davant del seu públic. De fet, el Barça no perd un partit al Palau en Champions des del 5 de desembre del 2015 davant del Kielce polonès. Des de llavors, l’equip encadena un total de 45 partits sense conèixer la derrota amb un balanç de 44 victòries i un empat davant del Rhein Neckar Löwen el 12 de novembre del 2017. Això significa que el Barça ha sumat per victòries els darrers 30 partits al Palau. 

Convocatòria del FC Barcelona

Aquests són els jugadors escollits per Carlos Ortega per disputar la cinquena jornada de la Champions: 

Gonzalo Pérez de Vargas (1), Dika Mem (10), Aitor Ariño (13), Blaz Janc (18), Timothey N’Guessan (19), Aleix Gómez (20), Thiagus Petrus (22), Ángel Fernández (32), Artur Parera (33), Domen Makuc (35), Haniel Langaro (37), Leo Maciel (40), Melvyn Richardson (66), Ludovic Fàbregas (72), Luis Frade (82) i Ali Zein (90). 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut