Un partit de retrobaments

Un partit de retrobaments

Els romanesos visiten per primera vegada el Palau a la seva història amb quatre noms il·lustres de la secció

El Barça rebrà al Dinamo de Bucarest al Palau (20.45 h, Esport3 i DAZN) corresponent a la quarta jornada de la Champions d’handbol. Aquest partit suposarà el retorn d’uns quants exblaugranes il·lustres que els darrers anys van ser els protagonistes dels triomfs blaugrana. Per començar, l’entrenador Xavier Pascual, que va ser l’entrenador de l’equip durant 11 temporades a banda de Cedric Sorhaindo, Aleix Pascual i el recentment fitxat Eduardo Gurbindo. Malgrat l’emotivitat del retrobament, el Barça està obligat a guanyar, i més després de no fer-ho a la pista del Vészprem, on va caure derrotat per només un gol (29-28). 

Els blaugranes volen continuar liderant el Grup B de la Champions i és per això que la victòria davant del Dinamo de Bucarest és vital. Els romanesos visiten per primera vegada el Palau però tenen la intenció de sumar punts davant dels de Carlos Ortega. Ja van donar la sorpresa en vèncer el Kielce a casa seva i només van perdre d’un gol a Porto. Malgrat la seva inexperiència a la competició, el Dinamo de Bucarest és un dels candidats a donar la sorpresa en molts partits d’aquesta edició de la Champions. 

Carlos Ortega: “Serà un partit molt emotiu per diferents circumstàncies”

El preparador blaugrana és conscient de la perillositat del rival dels blaugranes “Serà un partit difícil davant d’un rival amb un planter extens. Serà un partit molt emotiu per diferents circumstàncies i que nosaltres volem treure endavant per seguir al capdavant del nostre grup de la Champions”. 

A més, és conscient que el partit té al·licients diferents a un partit habitual. El fet que hi hagi components sentimentals pot ser un punt més que cal tenir en compte per als dos conjunts “És obvi que serà un partit emotiu per a alguns dels meus jugadors, de la mateixa manera que ho serà per al Pasqui, Sorhaindo, Aleix i el mateix Gurbindo”.

La importància del Palau és clau i Ortega reclama el màxim suport dels aficionats culers “Nosaltres necessitem el nostre públic i faig una crida que els nostres aficionats vinguin al Palau a veure’ns. Els partits a casa estan marcats en vermell per treure endavant tot i que tenim molt de respecte pel Dinamo. Hem de mirar d’imposar el nostre ritme ràpid però hem d’ajustar encara coses en defensa”.

Thimotey N’Guessan: "Una victòria és molt important per recuperar la confiança"

El lateral esquerre Timothey N’Guessan ha afirmat la importància de tornar al camí de la victòria, vital per tenir una bona dinàmica a l’equip. “Després de la derrota a la Super Globe volíem fer un bon partit i el vam fer. Una victòria és molt important per recuperar la confiança”. 

A més, ha reconegut que serà un partit estrany pel retorn d’antics companys i entrenador però el més important és acabar el xoc sumant dos punts més “És un partit especial però hem de guanyar-lo i a la pista el que volem és guanyar malgrat que tenim amics que ens estimem moltíssim. Demà juguem al Palau i hem de guanyar. Jo conec una mica el Pasqui després de cinc anys i conec la seva manera de preparar els partits. Demà jugarem al 100 % i intentarem guanyar el partit. “

Ratxa envejable

Els blaugranes han convertit el Palau Blaugrana en un fortí els darrers anys i gran part dels èxits culers es basen en la solvència dels locals davant del seu públic. De fet, el Barça no perd un partit al Palau en Champions des del 5 de desembre del 2015 davant del Kielce polonès. Des de llavors, l’equip encadena un total de 44 partits sense conèixer la derrota amb un balanç de 43 victòries i un empat davant del Rhein Neckar Löwen el 12 de novembre del 2017. Això significa que el Barça ha sumat per victòries els darrers 29 partits al Palau

Convocatòria del FC Barcelona

Aquests són els jugadors triats per Carlos Ortega per disputar la quarta jornada de la Champions: 

Gonzalo Pérez de Vargas (1), Dika Mem (10), Aitor Ariño (13), Blaz Janc (18), Timothey N’Guessan (19), Aleix Gómez (20), Thiagus Petrus (22), Ángel Fernández (32), Artur Parera (33), Domen Makuc (35), Haniel Langaro (37), Leo Maciel (40), Melvyn Richardson (66), Ludovic Fàbregas (72), Luis Frade (82) i Ali Zein (90). 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut