Barça - HC Motor: Nou curs europeu, mateix fortí inexpugnable (36-25)

Els blaugranes han estrenat el caseller de victòries de l'EHF Champions League al Palau Blaugrana després de superar un conjunt ucraïnès sustentat pel seu porter

El Palau Blaugrana continua inexpugnable. El fortí del FC Barcelona ha vist la seva primera victòria (36-25) en l'EHF Champions League 2021/22, la segona a Europa aquest curs. Gonzalo Pérez de Vargas i Dika Mem, màxim golejador blaugrana, han estat dos dels protagonistes en un triomf solvent. Però, on el HC Motor, especialment el seu porter i Pukhouski, no ha donat el seu braç a tòrcer.

No és com comença, sinó com continua i acaba. L'EHF Champions League al Palau Blaugrana ha obert el teló amb un 1-2 antagònic per als de Carlos Ortega. Però, ràpidament, el Barça ha començat a fortificar la inexpugnabilitat local a Europa, que dura des del 2015.

Primer període d'alternatives

Un parcial de 6-2, amb protagonistes com Gonzalo Pérez de Vargas a la porteria i Dika Mem en atac, l'electrònic s'ha pintat de color blaugrana: 10-3, la màxima diferència de la primera part. Aquests dos mateixos noms propis culers han recuperat el discurs del partit pels barcelonistes. Continguts prèviament per les intervencions de Komok i l'augment ofensiu de l'elenc ucraïnès.

Aquesta falta d'encert davant el 55 dels tres pals rivals ha penalitzat l'energia coral barcelonista en atac i en defensa. En conseqüència, l'equilibri ha imperat en el descans: 16-13.

El duel de porters persisteix

Després de revertir la tendència aturadora del porter del HC Motor, el FC Barcelona ha agafat embranzida: 24-16. Més enllà dels gols, l'avantatge culer també ha tingut els arguments del capità barcelonista, que ha continuat amb la seva dinàmica i la defensa culer, que ha acrescut d'intensitat.

Quan els culers han semblat tombar la inspiració del defensor dels tres pals ucraïnesos, la immensitat de Komok ha tornat a aparèixer. D'aquesta manera, el duel entre l'i el 55 ha seguit viu al partit. Una alternança de focus en les porteries que ha propiciat l'apropament del HC Motor al marcador: 24-20.

Una reducció de diferències, que no ha fet que els de Carlos Ortega perdessin el control del matx. Així doncs, la segona victòria (36-25) en la present EHF Champions League ha comportat que el fortí del Palau Blaugrana segueixi imbatible una jornada més des del 2015. Ara, el Barça vol traslladar i continuar el pas triomfal a la pista del Bidasoa Irún (dissabte, 25 de setembre).

FITXA DEL PARTIT

Barça, 36
HC Motor, 25

Barça: Pérez de Vargas (-), Janc (1), Dika Mem (8), Fabregas (4), Thiagus Petrus (1), Ali Zein (1) i Makuc (3) -set inicial- Maciel (-), Alex Fernández (3), Langaro (3), Frade (2), Richardson (4), Aleix Gómez (4), Martí Soler (2) i Parera (-)
HC Motor: Komok (-), Kozakevych (4), Malasinkas (1), Sebetic (4), Bokhan (3), Denysov (-) i Horiha (3) -set inicial- Viunik (-), Molina (-), Tilte (1), Pukhouski (6), Vasilev (3), Burzak (-), Kasai (-), Dontsov (-) i Kravchenko (-)

Parcials: 2-2; 6-2; 10-5; 12-8; 13-10; 16-13 // 20-15; 22-16; 24-19; 27-10; 32-22; 36-25

Àrbitres: Jesper Kirkholm i Henrik Mortensen