Blasgón Bodegas Ceres VA - Barça: Sense fre (22-39)

Els de Xavi Pascual, malgrat tenir ja el títol de Lliga al sarró, segueixen sumant tots els seus partits amb victòries

Ja són campions de Lliga, però el Barça d’handbol no afluixa. Aquest dissabte, a la pista del Blasgón/Bodegas Ceres Villa de Aranda, els de Xavi Pascual han sumat la seva 29a victòria en 29 jornades (22-39) i continuen invictes a la Lliga Sacyr ASOBAL. Els blaugrana, amb una anotació molt repartida -6 gols d’N’Guessan i 5 de Dolenec, Janc, Dika Mem i Langaro-, així com amb el retorn de Casper Mortensen com a gran novetat, han dominat el duel en pràcticament tot moment.

Només han tingut dificultats en un tram inicial de partit en què els locals han seguit el ritme dels culers (4-6, min 10), però el pas dels minuts ha minvat les forces dels d’Aranda del Duero, que han sucumbit davant del campió.

El jugador Àlex Pascual ha sentit molèsties al turmell esquerre durant l’escalfament i ha estat baixa d’última hora.

Retorn de Mortensen

El Villa de Arada, penúltim classificat de la Lliga, ha sortit a per totes. Ha incomodat el Barça en l’inici i no ha deixat que els blaugrana marxessin en l’electrònic. Però, a partir del 4-7 (min 13) que ha transformat Ludovic Fàbregas, el partit s’ha anat tenyint a poc a poc de blaugrana. Perquè els visitants, fidels al seu caràcter competitiu, han pressionat l’accelerador i han començat a trobar el gol amb més eficàcia (6-12, min 21)

Però la bona notícia del duel ha estat el retorn de Mortensen, titular, que ha tornat a la pista després de poc més de cinc mesos de lesió, un cop recuperat del trencament del menisc extern del genoll esquerre. L’extrem danès, de fet, ha posat el 9-20 (min 26) amb què s’ha arribat al descans –ha acabat el partit amb 4 gols anotats.

El triomf no s’escapa

Resultat ja molt difícil de capgirar per als locals, malgrat que 7 aturades de Luis de Vega han evitat que el Barça s’escapés molt abans (15-26, min 41).

Però els blaugrana han anat fent i, mitjançant el joc ràpid, els contraatacs, la defensa i la millor capacitat física, han acabat de tancar el partit (18-34, min 52). Jure Dolenec ha posat la màxima de +18 (21-39, min 58) d’un partit que ha finalitzat 22-39.

Triomf que permet als de Xavi Pascual afrontar una nova aturada per partits internacionals amb bon gust de boca, ja amb la Lliga al sarró. En tornar a les competicions, el Barça jugarà a domicili a la pista de l’Incarlopsa Cuenca.

LA FITXA

Blasgón/Bodegas Ceres Villa de Aranda, 22

Barça, 39

Villa de Aranda: Luís de Vega, Juan de Dios Linares (1), Víctor Megías (1), Miguel Llorens, Gonçalo Cunha (2), Matheus de Novais (2), Alejandro Pombo –set inicial- Adri Hernando (ps) Brian Negrete (2), Nico López (2), Enrique Calvo (1), Zlejko Sukic (3), Javi García (5), Julen Elustondo (2), Samuel del Pozo (1), Julián Souto.

Barça: Möller, Mortensen (4), Dolenec (5), Janc (5), Makuc, Langaro (5), Frade (2) –set inicial- Pérez de Vargas (ps), Raúl Entrerríos (4), Sorhaindo (1), N’Guessan (6), Dika Mem (5), Ludovic Fàbregas (2), Thiagus Petrus.

Parcials: 2-2, 3-6, 4-9, 6-11, 8-16, 9-20 (descans), 11-23, 14-26, 17-28, 17-32, 20-35, 22-39 (final).

Àrbitres: Fernanda Espino Guerra - Víctor Navarro Baquero. Groga al local Víctor Megías i al visitant Ludovic Fàbregas.

* FOTO: JULIO CALVO