Protagonisme total del planter

Protagonisme total del planter

El Barça va acabar jugant el partit contra el Cisne amb sis jugadors que han passat per les categories inferiors de la secció

Minut 55 del Barça – Cisne de Lliga Sacyr ASOBAL al Palau Blaugrana. El Barça ataca, i ho fa amb Gonzalo Pérez de Vargas, Mamadou Diocou, Alex Pascual, David Roca, Artur Parera, Juan Palomino i Domen Makuc. En defensa, l’eslovè va al canvi per Cédric Sorhaindo. Excepte ells dos, els altres sis jugadors han passat (o encara hi són) per les categories inferiors de la secció d’handbol. Un èxit del model del Club i del treball de tota l’estructura de formació. Tot això amb Aitor Ariño i Aleix Gómez, dos jugadors més de la Masia, fora per lesió.

Durant la recta final del partit, els atacs del Barça eren tots del segle XXI. Exceptuant la porteria, tots els jugadors sobre la pista eren nascuts a partir de l’any 2000: Alex Pascual (2000), Mamadou Diocou (2000), Domen Makuc (2000), David Roca (2000), Artur Parera (2002) i Juan Palomino (2001).

DSC_2849-min

A més de Gonzalo, peça clau de l’equip des de fa molts anys, i d’Alex i Diocou, ja habituals en els plans de Xavi Pascual des de la temporada passada, David Roca, Artur Parera i Juan Palomino van viure una jornada molt especial. Roca, capità del filial, disputava el seu segon partit de la temporada, però ja va debutar la temporada 2018/19. En total ha jugat cinc partits amb els grans, i en aquest últim va brillar amb tres gols.

Aquell dia del debut de David Roca, de fet, es va produir un fet similar. En aquella ocasió era a la pista del Teucro, i en la convocatòria hi havia Aleix Gómez, Jorge Pérez, Mamadou Diocou, Alex Pascual, Jannek Klein, Juri Knorr i David Roca. L'aposta pel planter continua ferma, i de nou es va tornar a demostrar.

Dues estrenes al Palau

En el cas de Parera i Palomino suposava el debut al Palau Blaugrana per a tots dos. El pivot, que és al Club des d’edat infantil, va debutar en Lliga de Campions a la pista del Celje Pivovarna Lasko, i contra el Cisne es va estrenar en Lliga, a casa, i a més va marcar un gol. Palomino, per la seva banda, havia jugat dos partits de Lliga a domicili: a Puente Genil, on va debutar, i a Nava, on a més va marcar el seu primer gol. Al Palau, l’equip va cedir-li el llançament d’un penal per completar una estrena somniada.

En acabar el partit, tots ells van expressar les seves sensacions, i “orgull” i “honor” van ser les paraules més repetides. Xavi Pascual deia: “Estic molt content amb els nois i amb els entrenadors que porten treballant molt temps i han de veure reflectida la seva feina aquí”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut