Barça - Bidasoa Irun: Més a prop del títol (35-27)

Victòria blaugrana molt treballada al Palau contra el segon classificat de la Lliga Asobal

El Barça ha tornat a guanyar a la Lliga Asobal. I ja suma 26 victòries en 26 jornades disputades. La d’aquesta tarda, al Palau i davant l’afició, no era un repte fàcil, però finalment els de Xavi Pascual s’han imposat al Bidasoa Irun (35-27), segon classificat a la Lliga, en un duel molt treballat.

Després d’un inici equilibrat, el resultat al descans (18-13) ha permès al Barça marxar amb una mica més de tranquil·litat, però no ha estat fins al darrer tram de l’enfrontament quan el Barça ha pogut començar a refermar el triomf. Dolenec i Dika Mem, amb 5 gols, han estat els màxims anotadors d’un partit que acosta els de Xavi Pascual al títol, ja amb 11 punts d’avantatge.

Duel d’altura

Corresponent a la jornada 26 de la Lliga, aquest Barça – Bidasoa, aplaçat per l’eliminatòria de Champions contra l’Elverum, ha mantingut un equilibri en l’inici (5-5, min 10).

Un parcial de 4-0, amb un gran joc de transició blaugrana, ha penalitzat els visitants (9-5), però el Bidasoa s’ha refet aprofitant les pèrdues locals i, especialment, les aturades de Xoan Ledo (13-11, min 25). Malgrat tot, el joc al contracop dels de Xavi Pascual ha tornat a ser efectiu i el partit ha pogut marxar al descans amb el 18-13 a favor dels blaugrana.

Tot i que el Bidasoa ha iniciat el segon temps amb molta força, i també amb noves grans aturades de Xoan Ledo (21-19, min 37), el Barça ha aprofitat dos minuts de superioritat per tornar a ampliar una mica les distàncies (24-19, min 44).

A partir d’aquí, el partit ja s’ha tenyit de color blaugrana, perquè, a poc a poc, ha anat fent més gran la seva renda (28-21, min 49). Finalment, 35-27 per acostar-se una mica més a la Lliga.

LA FITXA

Barça, 35
Bidasoa Irun, 27

Barça: Pérez de Vargas, Aleix Gómez (1), Dika Mem (5), Àlex Pascual (2), Pálmarsson (3), Makuc (4), Fàbregas (4) –set inicial- N’Guessan (3), Dolenec (5), Blaz Janc (2), Frade (3), Thiagus Petrus (-), Entrerríos (3).

Bidasoa: Xoan Ledo, Iñaki Cavero (4), Mikel Zabala (5), Aguinagalde (1), Salinas (3), Thomas Tesoriere (-), Nicolás Bonanno (-) –set inicial- Iker Serrano (3), Sergio De la Salut (3), Jon Azkue (4), Gorka Nieto (2), Adrián Crowley (-), Dan Racotea (2), Matheus Francisco (-).

Parcials: 4-1, 5-4, 9-5, 12-9, 13-11, 18-13 (descans), 19-15, 21-19, 25-20, 28-22, 32-23, 35-27 (final).

Àrbitres: Jordi Ausás Busquets, Miquel Florenza Virgili.