Fraikin BM Granollers - Barça: Finalistes de Copa! (22-32)

Els de Xavi Pascual han superat els granollerins a les semifinals de la Copa del Rei i es disputaran el títol contra l’Abanca Ademar León

El Barça d’handbol es troba a només un partit d’aixecar un nou títol: una nova Copa del Rei. Els de Xavi Pascual han accedit a la gran final del WiZink Center de Madrid després de derrotar el Fraikin BM Granollers a les semifinals de la competició (22-32). Ara, l’equip blaugrana buscarà guanyar la seva vuitena Copa consecutiva contra l’Ademar León, aquest diumenge a les 19.15 hores.

Per arribar a la final, els blaugrana, que han jugat amb un braçal lila amb motiu de la campanya del Club per al Dia Internacional de la Dona, han hagut de suar de valent. Ja ho van fer contra el Logroño divendres (28-24) i ho han tornat a fer aquest dissabte contra el Granollers.

Les novetats han estat l’entrada en la convocatòria d’N’Guessan, Diocou i Makuc en substitució d’Entrerríos, Dolenec i Langaro, en un partit difícil, malgrat el resultat final, que no s’ha trencat fins ben entrada la segona part.

Aguanta el Granollers

Un parcial d’1-4 ha donat el tret de sortida a un període d’efectivitat blaugrana, amb un alt ritme i una bona circulació de la pilota (min 6). Ha intentat imposar el seu joc i s’ha pogut mantenir per davant en el marcador (7-11, min 22). Però el Granollers no ha baixat els braços.

Els d’Antonio Rama, amb aturades de Marc Guàrdia i una defensa intensa, han pogut frenar la fluïdesa blaugrana. Així, amb un gol d’Antonio Garcia a porteria buida, els granollerins han aconseguit l’empat (11-11, min 28).

Després del pas pels vestidors (11-12, min 30), la tònica s’ha mantingut i fins i tot Gassama ha avançat per primer cop el Granollers (14-13, min 35).

El Barça posa la directa

Però, amb una defensa blaugrana més entonada i amb aturades clau de Gonzalo Pérez de Vargas, un parcial de 0-6 ha fet reaccionar el Barça (14-19, min 40). Amb el control de nou del joc i l’electrònic, el Barça s’ha alliberat i ha tornat a imposar el seu ritme. Així, s’ha sentit més còmode, ha robat pilotes i ha pogut anar ampliant la renda (16-27, min 48).

Un resultat que el Granollers ja no ha pogut capgirar, també perquè el Barça no ha baixat la guàrdia i ha continuat pressionant, corrent, defensant, aturant i anotant fins al 22-32 final.

Una victòria que permet als culers continuar el seu camí cap a la 25a Copa del Rei. Aquest diumenge, a les 19.15 hores, l’Ademar León - Barça decidirà si el trofeu viatja cap a Barcelona o no.

LA FITXA

Fraikin BM Granollers, 22
Barça, 32

Granollers: Marc Guàrdia, Borja Lancina, Alex Márquez (2), Esteban Salinas (4), Adrià Martínez (1), Mamadou Gassama (1), Antonio García (5) –set inicial- Pol Amores (ps), Marc García, Oriol Rey (1), Chema Márquez (2), Pol Valera (5), Édgar Pérez, Jan Gurri, Sergi Franco (1).

Barça: Gonzalo Pérez de Vargas, Ariño (2), Aleix Gómez (6), Thiagus Petrus, Dika Mem (6), Pálmarsson (3), Frade –set inicial- Cindric (3), Janc (2), N’Guessan (1), Fàbregas (3), Sorhaindo, Àlex Pasqual, Makuc (1), Diocou (4).

Parcials: 1-3, 3-6, 5-8, 6-9, 9-11, 11-12 (descans), 14-13, 14-18, 16-24, 17-27, 19-31, 22-32.

Àrbitres: Yon Bustamante, Javier Álvarez.