Fraikin Granollers – Barça: Els cinc sentits posats en el derbi

36 hores després del triomf contra el Kiel, i amb un únic entrenament previ, els culers visitaran la pista del conjunt vallesà per defensar el liderat de la Lliga i la imbatibilitat

Haurà passat poc més d’un dia i mig des de la victòria europea contra el THW Kiel (29-25) quan el Barça surti a la pista del Palau d’Esports de Granollers per afrontar el derbi català de la Lliga Sacyr ASOBAL contra el Fraikin Granollers. Culers i vallesans s’enfronten en la 15a jornada aquest dissabte a les 12 hores (GOL i LaLigaSportsTV) en moments molt diferents. I no tant pels resultats, sinó per la situació dels darrers dies.

I és que el Fraikin Granollers fa dues setmanes que no juga cap partit a causa de la Covid-19, mentre que el Barça ha disputat cinc partits en 16 dies. Els blaugranes arriben amb la moral pels núvols després de la gran victòria en la Lliga de Campions, que els manté invictes durant tota la temporada en totes les competicions. En el campionat domèstic el conjunt de Xavi Pascual ha sumat 12 victòries en 12 partits i és líder en solitari.

La inactivitat de l’equip dirigit per Antonio Rama les dues darreres setmanes l’ha fet caure a la novena posició de la classificació, però val a dir que la trajectòria dels vallesans en la Lliga és molt bona. I és que en els vuit partits que han pogut disputat han sumat sis victòries i dues derrotes. En l’últim partit el Granollers va caure a casa per 26-29 contra el Bada Osca.

Els derbis entre el Fraikin Granollers i el Barça a la pista vallesana fa molts anys que es tenyeixen de color blaugrana. De fet, el Granollers no guanya el derbi com a local des de l’any 2006. Val a dir, però, que els vallesans són l’últim equip que ha estat capaç de guanyar al Barça en competició domèstica. Va ser al Palau Blaugrana en la jornada 26 del curs 2017/18. Una mostra més de que “un derbi sempre és un derbi”.

Així ho deia Aitor Ariño en acabar l’entrenament previ que ha completat el Barça aquest divendres al matí, encara amb l’adrenalina del triomf contra el Kiel. Repassem les declaracions de l’extrem blaugrana en la prèvia del derbi:

“Hem pogut recuperar una mica avui i tenim la tarda per acabar de descansar. Com sempre diem, un derbi és un derbi”.

“Ells hauran tingut més temps per preparar aquest partit, segur, però crec que el ritme de partits i l’acumular minuts sempre és bo per als jugadors. Ens sentim molt millor, crec que en aquest sentit ens beneficia a nosaltres haver tingut tants partits”.

“Repartir els minuts és fonamental, això fa que tot l’equip estigui implicat. Arribem tots als minuts importants amb descans i la confiança necessària”.