Un desplaçament oblidat en el temps

Un desplaçament oblidat en el temps

El Barça s’estrena en la Lliga de Campions 2020/21 a Zaporíjia (Ucraïna), una visita que no fa des de la temporada 2005/06

El Barça d’handbol visitarà Ucraïna 15 anys després. El conjunt de Xavi Pascual debutarà en la Champions League 2020/21 aquest dijous (18:45 hores, Esport3/DAZN) a la pista del HC Motor Zaporozhye, un rival desconegut en la història de la secció. En èpoques passades, però, el Barça s’havia enfrontat al ZTR Zaporozhye en sis ocasions i al Schachtjor Donetsk anteriorment.

La primera vegada que el Barça va disputar competició europea a Ucraïna va ser la temporada 1996/97, quan va coincidir amb el Schachtjor Donetsk en la fase de grups. L’encreuament es va resoldre amb dues victòries culers, per 23-26 i 36-18. Poc després el rival ucraïnès ja va passar a ser el ZTR Zaporozhye, amb qui el Barça es va creuar en la fase de grups de la Copa d’Europa 1998/99, també amb doble triomf: 30-22 i 20-29. Un curs després l’enfrontament va correspondre als quarts de final, i els blaugranes es tornar a imposar amb claredat: 17-23 en l’anada i 27-20 en la tornada.

15 anys després

L’última vegada que el Barça va visitar Ucraïna va ser en la fase de grups de la temporada 2005/06. Aquell equip, dirigit per Xesco Espar i amb jugadors com David Barrufet, Juanín García, Laszlo Nagy o Iker Romero entre d’altres, va guanyar a Zaporíjia per 22-31. Unes setmanes més tard, al Palau Blaugrana, els culers van repetir victòria per 34-27.

El d’aquest dijous serà el primer partit de la història entre el HC Motor i el Barça, i inaugurarà una nova edició, tant esperada com atípica, de la EHF Champions League. L’equip viatjarà cap a Ucraïna aquest dimecres després d’entrenar-se a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, i després de l’estrena en la Champions disputarà el primer partit de la temporada al Palau Blaugrana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut