Nouvinguts al club dels 50 títols

Nouvinguts al club dels 50 títols

Aitor Ariño, Raúl Entrerríos i Cédric Sorhaindo són els últims jugadors d’handbol que s’han sumat a la llista de blaugranes amb un palmarès per sobre del mig centenar de trofeus

L’esperit guanyador històric del Barça d’handbol ha provocat que el palmarès no hagi deixat de créixer amb el pas dels anys, en especial en les darreres dècades. Això ha fet que els jugadors que han anat passant pel Club s’hagin convertit en col·leccionistes de títols, i dins de la història hi ha un selecte grup de jugadors que en sumen 50 o més. Els últimes a sumar-se al club dels 50 han estat Aitor Ariño, Raúl Entrerríos i Cédric Sorhaindo. Els dos últims, a més, han ampliat un any més el seu contracte amb el Barça.

La suspensió de la Lliga Asobal 19/20 abans d’hora per la situació del Covid-19 va atorgar el títol al Barça, que era el líder destacat i invicte en el moment de la suspensió. La 27a Lliga de la secció -la 10a consecutiva- va suposar el 50è títol d’Entrerríos i Sorhaindo, que se sumaven als seus companys Víctor Tomàs (69) i Aitor Ariño (51) en l’exclusiu grup de jugadors per sobre dels 50 trofeus. I és que Ariño havia assolit la xifra del mig centenar prèviament en la Copa del Rei de Madrid, l’última competició abans de l’aturada.

Classificació històrica

La classificació l’encapçala David Barrufet amb 71. Molt a prop seu hi ha el capità Víctor Tomàs, que no podrà superar el rècord de l’actual mànager esportiu, ja que malauradament es retirarà a causa d’una afectació cardíaca. A certa distància hi trobem els membres més llorejats del Dream Team de la dècada dels 90: Xavier O’Callaghan, amb 54; Enric Masip amb 53 i Iñaki Urdangarín amb 52. Tots ells seguits ja de ben a prop per Ariño (51), Entrerríos i Sorhaindo (50).

Quant a les banquetes, Xavi Pascual també supera de llarg la cinquantena de títols. De fet, el primer títol d’aquesta temporada, la Supercopa de Catalunya, va suposar el 50è títol de l’actual tècnic blaugrana. Després d’una nova temporada exitosa -a falta de tancar la Lliga de Campions-, Pascual ja acumula 55 trofeus com a entrenador, entre ells dues Lligues de Campions i les darreres 10 Lligues consecutives. Pascual es va apropant ja a la xifra dels 70 títols de Valero Rivera a la banqueta del Barça. El tècnic del Dream Team va dirigir l’equip durant 20 anys, i va guanyar, entre d’altres, sis Copes d’Europa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut