Aleix Gómez, millor jove de la Champions

Aleix Gómez, millor jove de la Champions

L’extrem dret blaugrana, de 23 anys, ha estat reconegut com el millor jugador de la competició nascut a partir del 1997

L'EHF (European Handball Federation) ha anunciat aquest divendres els guardons de l'All-star Team 2019-20, on hi havia cinc candidats culers. Les votacions definitives, fetes pels seguidors d’arreu del món, han premiat Aleix Gómez com el millor jugador jove de la competició. L’extrem dret blaugrana, que va fer els 23 anys recentment, s’estrena com a guardonat en la categoria que escull el millor jugador nascut a partir del 1997.

Aleix Gómez manté la seva progressió i aquesta temporada ha brillat a la banda dreta al costat de Víctor Tomàs. El sabadellenc ha tornat a ser un dels puntals golejadors del Barça de Xavi Pascual, i ha acabat la temporada com a màxim realitzador de l’equip. A la Lliga de Campions, que es decidirà en la Final Four del proper desembre, l’Aleix ha marcat 62 gols en 12 partits. La seva millor actuació de cara a porteria va ser el partit del Palau Blaugrana contra el Flensburg-Handewitt, en què l’extrem va marcar 10 gols i va rebre l’MVP del matx.

Després de rebre el reconeixement, l'extrem blaugrana ha assegurat que "és un premi que em fa il·lusió", però ha deixat clar que "s'ha d'agrair a tots els companys i l'staff, fem una feina grupal impressionant". Sobre el futur i la resolució de la competició, Aleix ha afirmat que "vam fer una fase de grups espectacular, guanyant a tots els equips, i esperem rematar-ho a la Final Four". "Tenim moltes ganes de començar a jugar ja", ha sentenciat el sabadellenc.

L'All-star Team de la Champions el formen: Niklas Landin (porter del Kiel), Manuel Strlek (extrem esquerre del Veszprém), Sander Sagosen (lateral esquerre del PSG), Mikkel Hansen (central del PSG), Bence Banhidi (pivot del Pick Szeged), Alex Dujshebaev (lateral dret del Kielce) i Niclas Ekberg (extrem dret del Kiel). A més de l'esmentat Aleix Gómez com a millor jugador jove, Blaz Blagotinsek del Veszprém ha estat nomenat millor defensor i el català David Davis, tècnic del Veszprém, millor entrenador.

Plaça a la Champions 2020-21

El màxim organisme de l’handbol europeu també va anunciar fa pocs dies els 10 primers equips confirmats de la propera edició de l'EHF Champions League. El Barça hi té una plaça assegurada com a campió de la Lliga Asobal, i l’acompanyaran la resta de campions de les principals Lligues (Zagreb, Aalborg, PSG, Kiel, Flensburg-Handewitt, Veszprém, Vardar, Kielce i Porto).

Les sis places restants, que es repartiran entre els equips que ho han sol·licitat (entre aquests l’Ademar de Lleó), s’anunciaran el proper 19 de juny. Un cop confirmats tots els equips, el sorteig de la fase de grups de la Champions 2020-21 se celebrarà el proper 1 de juliol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut