18 anys del debut de Víctor Tomàs

18 anys del debut de Víctor Tomàs

El capità blaugrana, amb només 17 anys, es va estrenar amb el primer equip amb tres gols el 6 d’abril del 2002, en un partit de Lliga al Palau Blaugrana contra l’Octavio

El 6 d’abril del 2002 debutava al Palau Blaugrana un jove extrem dret de cabell ros amb el dorsal 8 a l’esquena. Era Víctor Tomàs, aleshores jugador del filial, que s’havia format a les categories inferiors de l’handbol blaugrana des del 1998. Aquell dia el Barça jugava un partit de Lliga Asobal contra l’Octavio, i a la porteria rival hi havia una cara familiar: Xavi Pascual. Aquell jove extrem es va estrenar amb tres gols en la victòria culer per 36-24. Les cròniques d’aquell dia apuntaven que es tractava d’un “jugador a seguir de ben a prop”. I no s’equivocaven...

Víctor Tomàs es va fer un lloc ben aviat al primer equip del Barça, va començar la seva particular col·lecció de títols, es va convertir en el capità de l’equip i, pas a pas, en una llegenda de la secció i del Club. La seva carrera ho ha tingut tot: gols, títols i l’estima de tot el món de l’handbol.

És el màxim golejador de la història de la Lliga de Campions, amb 717 gols en 215 partits, i el tercer esportista de tota la història del Barça amb més títols. Fins ara en són 68, i podrien arribar a ser 70 segons com acabi l’actual temporada. Per davant només li queden els 72 d’Aitor Egurrola, porter de l’equip d’hoquei patins, i els 71 de David Barrufet, l’actual mànager esportiu de la secció.

Divuit anys després del seu debut, el seu amic i entrenador dels darrers 10 anys, Xavi Pascual, que aquell 6 d'abril del 2002 va rebre els seus primers gols com a professional, assegura que "Víctor Tomàs és el meu capità".

El 3 de febrer passat anunciava, en una multitudinària roda de premsa, que una afectació cardíaca l’obligava a retirar-se a final de temporada. Unes setmanes més tard l’estat d’alarma per la situació de la COVID-19 aturava tota l’activitat esportiva, i deixava en suspens el final del curs. Encara és una incògnita saber com serà el comiat del gran capità de l’última dècada, però el que sí se sap és que el 8 de Víctor Tomàs, aquell jove extrem esquerrà que es va presentar al Palau un 6 d’abril del 2002, serà etern.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut