Barça – Recoletas Atl. Valladolid: Triomf de líder al Palau Blaugrana (43-28)

Els blaugranes sumen la 19a victòria de la temporada a la Lliga Asobal i continuen com a líders imbatuts de la competició

Invictes i amb més fam de victòries. El Barça s’ha imposat al Recoletas Atlético Valladolid per 43-28 i ja suma 19 victòries en 19 partits disputats aquesta temporada a la Lliga Asobal. Després de certificar el passaport directe pels quarts de final de la Lliga de Campions aquest diumenge a la pista del Celje, els blaugranes han tornat a demostrar que no se’ls acaba la benzina, i ho han plasmat amb un triomf de líder contra un conjunt castellà que no ha abaixat els braços en cap moment del partit. Amb aquesta nova victòria, el Barça encadena la 31ª consecutiva de la temporada, comptant Lliga i Champions, una dada molt significativa que demostra el gran moment de forma de l’equip.

Inici elèctric

Blaugranes i castellans han signat una posada en escena carregada d’intensitat en què els dos equips s’han vist, de ben aviat, immersos en un intercanvi de cops ofensius. L’equip de David Pisonero ha aguantat amb molt d’ofici les primeres envestides d’un Barça que avui ha sigut dirigit pel seu segon entrenador Fernando Barbeito, davant l’absència de Xavi Pascual a causa d’una gastroenteritis. Tampoc s’han vestit de curt avui Víctor Tomás, Aitor Ariño i Aron Pálmarsson -els tres per descans-, i en canvi sí que ho han fet els extrems del filial Àlex Pascual i Mamadou Diocou.

Uns grans primers minuts de l’extrem blaugrana Casper Mortensen, amb 4 dianes gairebé consecutives, han ajudat al Barça a agafar un primer avantatge important de sis gols (12-6), un recital ofensiu que el Barça no ha pogut consolidar fins als últims instants de la primera meitat. Tot i la primera esgarrapada blaugrana, el Recoletas Atlético Valladolid no s’ha deixat intimidar i ha aconseguit rebaixar el dèficit fins als 2 gols (12-10), gràcies a un molt bon joc coral i un gran parcial de 0 a 4.

Sacsejada blaugrana

La igualtat entre els dos equips s’ha mantingut fins ben entrat l’equador del primer acte, però les aparicions de Dika Mem, des del lateral, i d’Àlex Pascual, des de l’extrem, les dues en els últims instants de la primera part, han enviat el partit al descans novament amb el màxim avantatge blaugrana de sis gols (21-15).

Segona part demolidora

Un parcial de 5-0 a l’inici de la represa (26-15) ha trencat definitivament el partit i ha posat les bases de la dinovena victòria consecutiva a La Lliga, la 31a de forma seguida entre la competició domèstica i la Lliga de Campions. L’olfacte golejador de Mortensen (8 gols), de Dolenec (9) i de Mem (7) han continuat castigant els esquemes del Valladolid amb accions profundes i imparables per la defensa dirigida per David Pisonero. Finalment, i després de signar un clínic ofensiu durant tota la segona meitat, el Barça ha pogut certificar una nova victòria per 43-28.

Barça, 43
Recoletas Atlético Valladolid, 28

Barça: Kevin Møller (-), Casper Mortensen (8), Raúl Entrerríos (2), Abel Serdio (3), Timothey N’Guessan (2), Aleix Gómez (3) i Jure Dolenec (9) -set inicial-. Gonzalo Pérez de Vargas (-), Cedric Sorhaindo (0), Lasse Andersson (1), Mamadou Diocou (2), Thiagus Petrus (0), Dika Mem (7), Luka Cindric (3), Àlex Pacual (2), Ludovic Fabregas (1).

Recoletas Atlético Valladolid: Nicolás López (4), Roberto Turrado (0), Daniel Pérez (2), Adrián Fernández (5), Rubén Río (-), César Pérez (-), Víctor Rodríguez (-) -set inicial-. Carlos Calle (0), Arthur Malburg (1), Miguel Martínez (3), Roberto Pérez (3), Robin Dourte (3), Jorge Serrano (3), Miguel Camino (-), Manuel García (4), Diego Pérez (-).

Parcials: 6-3 / 9-5 / 12-7 / 13-11 / 16-13 / 21-15 (Descans) 26-15 / 30-16 / 35-20 / 38-22 / 40-26 / 43-28 (Final).

Àrbitres: Ignacio Pascual Sánchez i Carlos Luque Cabrejas.

Assistència: 643 espectadors al Palau Blaugrana.