Barça-PPD Zagreb: Un partit rodó (32-23)

Els de Xavi Pascual consoliden el liderat a la Champions en el retorn de Mortensen després de la seva llarga lesió

El Palau ha presenciat una festa blaugrana. Vuitanta-quatre dies després de l’últim cop que va sonar l’himne de la Lliga de Campions, l’handbol ha tornat a casa en una jornada plena d’alegries. A la victòria cal sumar-hi el retorn de Casper Mortensen, que no jugava des del desembre del 2018 amb la samarreta blaugrana, i l’aniversari del capità Víctor Tomàs en el seu primer joc europeu al Palau després d’anunciar la seva retirada. Precisament el 8 del Barça i Pálmarsson han estat els màxims anotadors, amb 6 gols.

El Barça ha començat el matx endollat i amb molta intensitat. Els dos primers atacs del Zagreb s’han vist neutralitzats per dues bones aturades de Möller. A partir d’aquí, els blaugrana han aprofitat al màxim les jugades ofensives. Dues circulacions finalitzades des de l’extrem per Víctor Tomàs, que avui feia 35 anys, ja han situat un 4-0 al marcador en els primers cinc minuts.

El Zagreb ha topat amb el mur de Möller, que s’ha fet gegant sota la porteria. Una bona combinació entre Pálmarsson, Andersson i Ariño ha acabat amb el gol de l’espanyol i ha provocat el primer temps mort dels visitants. Els croats han arriscat amb set jugadors de camp i sense porter buscant el primer gol. L’han trobat, però el Barça, fort defensivament i més ràpid en atac, ho ha aprofitat per ampliar l'avantatge (10-3, minut 14). Els de Xavi Pascual han estat letals al contraatac i Ariño i Tomàs n’han estat els màxims exponents, amb quatre gols cadascun (15-7, minut 23).

Mortensen, 14 mesos després

En el minut 23 s’ha produït un dels moments del partit: el retorn de Mortensen. L’extrem danès no jugava des de la final de la Copa Asobal, al desembre del 2018, i poc després ha pogut tornar a celebrar un gol sobre el parquet d’un Palau que li ha dedicat una ovació de Champions. Els visitants han guanyat en encert i han pogut frenar el vendaval culer i situar-se sis gols per sota (15-9), però la diana de Mortensen i un penal de Dolenec han situat el 17-9 al descans.

El ritme de joc ha disminuït a l’inici del segon temps. El Zagreb ha evitat que l’avantatge blaugrana s’ampliés gràcies a la inspiració de Bozovic davant la porteria de Möller i a l’exclusió de dos minuts d’Entrerríos (22-16, minut 41). El conjunt croat ha dificultat els atacs als homes de Xavi Pascual, que ha demanat un temps mort per redreçar la situació. Dit i fet: guiats per Pálmarsson i amb un parcial de 7-0 el Barça ha establert el màxim avantatge en el marcador (29-17, minut 50). Amb tot, els visitants han pogut aturar l’hemorràgia amb dues dianes de Srna. Amb el partit decidit, la intensitat ha baixat i en els últims compassos, el jove del filial Diocou s’ha sumat a la festa per col·locar el 32-22 quan quedava un minut i mig per al final. El senegalès ocupava la baixa d’Aleix Gómez per a aquest enfrontament.

Amb aquesta victòria el Barça consolida el seu liderat al grup A. A l’espera del duel de demà entre el Pick Szeged i el PSG, els de Xavi Pascual tenen un coixí de quatre punts -22 a 18. El proper partit serà dimecres 19 a la pista del Bada Osca (20.30h), en la jornada 18 de la Lliga Asobal.

FITXA DEL PARTIT

Barça, 32
PPD Zagreb, 23

Barça: Möller, Víctor Tomàs (6), Ariño (4), Thiagus Petrus, Mem (3), Pálmarsson (6), Fabregas (3) –set inicial– Pérez de Vargas, Sorhaindo (1), Andersson (1), N’Guessan (2), Dolenec (3), Entrerríos (-), Diocou (1), Mortesen (1), Serdio (1).
PDD Zagreb: Asanin, Vistorop (1), Mandic (-), Hrastnik (-), Stojnic (-), Horvat (4), Bozovic (6), Gadza (-) –set inicia– Sipic (2), Ravnic (2), Hrstic (1), Yao, Vlah (3), Grahovac (2), Srna (2).
Parcials: 4-0, 8-2, 10-4, 12-6, 15-9, 17-9 // 19-10, 21-15, 25-17, 28-17, 30-20,
Àrbitres: Boris Mandak, Mario Rudinsky i Ayberk Dilmen.
Assistència: 3.215 espectadors al Palau Blaugrana.