Barça – Bidasoa Irún: Retorn feliç al Palau (33-25)

Els de Xavi Pascual segueixen intractables a la Lliga i guanyen el primer partit disputat a casa després de l’aturada per la disputa de l’Europeu

68 dies després, el Barça d’handbol ha tornat a jugar al Palau Blaugrana. I ho ha fet mantenint la ratxa i el bon nivell, en la jornada 17 d’aquesta Lliga Sacyr ASOBAL, en un autèntic duel d’històrics. Malgrat jugar contra el Bidasoa Irún, un rival sempre complicat, el Barça s’ha continuat mostrant intractable (33-25) i segueix comptat tots els seus partits amb victòries. Dika Mem i Víctor Tomàs, amb cinc gols cadascun, han estat els màxims anotadors blaugrana en un duel que ha costat en l’inici, però que el ritme imposat després del pas per vestidors ha acabat decantat.

Una bona prova de foc per mesurar el nivell de l’equip després de l’aturada per la disputa de l’Europeu i que s’ha saldat amb una bona nota, després que el Barça fos capaç de trencar la igualat del primer temps.

Perquè, tot i que el Barça ha començat fortíssim, amb bons minuts d’N’Guessan i Fabregas i les aturades de Gonzalo Pérez de Vargas (16-11, min 20), a poc a poc el Bidasoa Irún ha anat sentint-se còmode sobre el parquet del Palau. Així, liderats en atac per Rodrigo Salinas i Kauldi Odriozola i en defensa pel porter Xoan Ledo (45% d’aturades), els visitants han pogut reduir la diferències amb un parcial d’1-6 per marxar al descans empatats en el marcador, després d’un gol de Crowley en l’últim segon (17-17, min 30).

Tot i que ha costat, ha estat després del pas pels vestidors quan el Barça ha pogut ampliar les distàncies en el marcador per, ara sí, començar a encarar el triomf. De fet, un parcial de 8-1 ha resultat pràcticament definitiu (28-20, min 51), davant d’un equip que no ha pogut mantenir el ritme.

Tot i que tres gols consecutius al contraatac d’Odriozola han reduït novament el marcador (28-23, min 54), el Barça no s’ha posat nerviós i ha continuat ferm fins al final (33-25). Victòria que permet al Barça aconseguir una important victòria a l’Asobal, abans de que el Palau torni a rebre la Champions el proper dissabte, amb la visita del PPD Zagreb.

LA FITXA

Barça, 33

Bidasoa Irún, 25

Barça: Gonzalo Pérez de Vargas, Entrerríos (1), N’Guessan (4), Aleix Gómez (4), Dika Mem (5), Àlex Pascual (2), Ludovic Fabregas (3) –set inicial- Moller, ps, Thiagus Petrus, Víctor Tomàs (5), Abel Serdio (3), Andersson (1), Pálmarsson (2), Ariño, Sorhaindo (3), Dolenec.

Bidasoa Irún: Rangel Luan, Adrian Crowley (1), Iker Serrano (2), Kauldi Odriozola (7), Rodrigo Salinas (6), Thomas Tesoriere, Da Silva –set inicial- Xoan Ledo, ps (1), Sergio De la Salud (1), Léo Renaud (2), Donát Bartók (3), Esteban Salinas (1), Iñaki Cavero, Gorka Nieto (1), Rudy Seri, Martín Santano.

Parcials: 3-1, 7-4, 10-7, 14-10, 17-14, 17-17 (descans), 19-18, 22-19, 25-19, 27-20, 30-23, 33-25 (final).

Àrbitres: Rafael Alberto García Mosquera, Alberto Rodríguez Rodríguez.

Assistència: 1.285 espectadors al Palau Blaugrana.