Espanya guanya l’Or en l’Europeu!

Espanya guanya l’Or en l’Europeu!

Els blaugranes Raúl Entrerríos, Gonzalo Pérez de Vargas, Aitor Ariño i Aleix Gómez s’imposen a la Croàcia de Luka Cindric (22-20) en una gran final i també aconsegueixen el bitllet directe per als Jocs Olímpics de Tòquio

La selecció espanyola d’handbol ha revalidat aquest diumenge el títol de campiona d’Europa, i ho ha fet de nou amb un clar color blaugrana. Capitanejats per Raúl Entrerríos, liderats per un superb Gonzalo Pérez de Vargas sota els pals, i amb l’aportació des dels extrems d’Aitor Ariño i Aleix Gómez, el combinat de Jordi Ribera s’ha imposat en la final de la Croàcia d’un Luka Cindric amb poca presència sobre la pista a causa d’unes molèsties. L’Europeu 2020, així doncs, ha acabat amb cinc medalles per als jugadors del Barça (quatre ors i una plata).

Una final a l’alçada

Després d’un Europeu impecable, Espanya i Croàcia es van citar en la gran final amb doble premi en joc. Per una banda, la medalla d’or, i per l’altra, el bitllet directe per als Jocs Olímpics de Tòquio. El 12-11 del descans ho deixava tot obert per al segon temps, i en la represa tres gols d’Aleix Gómez donava avantatge a Espanya (15-12). El caràcter croat, però, va tornar la igualtat al marcador, i la final es decidiria en els darrers minuts. Aleshores, les aturades de Pérez de Vargas i la sang freda d’Aleix des dels 7 metres van marcar la diferència per segellar el segon Europeu consecutiu per al combinat espanyol.

En acabar la final, tant Gonzalo com Entrerríos destacaven el premi de ser a Tòquio en els propers Jocs Olímpics fins i tot per sobre de la medalla d’Or. “Ens mereixíem això; teníem l’espina clavada de no anar a Rio 2016 i hem fet un cicle olímpic perfecte”, explicava el porter minuts abans d’aixecar el trofeu de campions. El capità dels Hispanos, per la seva banda, explicava: “Estic molt orgullós del que hem aconseguit i de com ho hem fet”.

Cinc medalles cap a Barcelona

Els jugadors del Barça tornaran a casa amb cinc medalles, quatre d’or i una de plata. Els blaugranes es reincorporaran al grup el proper dimecres per començar a preparar el retorn a la competició de clubs després dels èxits amb les seleccions. A banda del títol dels espanyols i la plata de Cindric, cal destacar el paper de Dolenec amb Eslovènia. El lateral blaugrana va acabar en quarta posició i va ser inclòs en l’Equip Ideal de la Main Round.

En el millor equip de l’Europeu, escollit entre els seguidors i un grup d’experts designat per l'EHF, hi figuren Gonzalo Pérez de Vargas i el futur jugador del Barça Blaz Janc, extrem dret de la selecció d’Eslovènia.

Foto: Stephane Pillaud / RFEBM

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut