Novena Copa Asobal consecutiva!

Novena Copa Asobal consecutiva!

El Barça ha sumat un nou títol abans de l’aturada en imposar-se al Bidasoa Irún per 30-22, i ja en suma quatre aquesta temporada

El domini del Barça en les competicions estatals queda clar si es dóna una ullada als palmaresos, i en la Copa Asobal no és una excepció. Aquest diumenge, al pavelló Huerta del Rey de Valladolid, el conjunt de Xavi Pascual ha sumat la novena Copa Asobal consecutiva en imposar-se al Bidasoa Irún (30-22), i ja acumula 15 títols en les 30 edicions disputades d’aquesta competició. Des que se li va escapar el títol de la temporada 2010/11 contra el Ciudad Real, els blaugranes han encadenat triomf rere triomf i ja en van nou de consecutius.

La Copa Asobal es va començar a disputar la temporada 1990/91, i el Barça va guanyar la seva primera el curs 1994/95. Va repetir la temporada següent i va haver d’esperar a la 1999/00 per recuperar el títol. Aleshores en va encadenar tres de consecutives, però va veure com el desaparegut Ciudad Real en guanyava cinc de forma seguida. El curs 2009/10, ja amb Xavi Pascual a la banqueta, el Barça va tornar a guanyar la Copa, i des de la 2011/12 ja no l’ha deixat escapar. Amb la de Valladolid ja en són nou consecutives i 15 en total.

La desena per al tècnic i el capità

Hi ha dos membres de la plantilla del Barça que han sumat a Valladolid la seva desena Copa Asobal: Xavi Pascual i Víctor Tomàs. Tots dos han guanyat 10 de les darreres 11 edicions, una rere l’altra. Per a Raúl Entrerríos i Cedric Sorhaindo, que van arribar al Barça l’estiu del 2010, és la novena del seu palmarès. Al bàndol dels inexperts en aquesta competició, Luka Cindric, Abel Serdio i Alex Pascual han aconseguit el seu primer títol.

La Copa Asobal aconseguida a Valladolid és el quart títol del Barça aquesta temporada. En l’inici de curs, els blaugranes ja van guanyar la Supercopa de Catalunya, la Super Globe i la Supercopa d’Espanya. Fins al moment han guanyat totes les competicions que s’han decidit, i buscarà arribar al final de temporada amb opcions de seguir aixecant títols. I és que d’aquí a uns mesos es decidiran la Lliga Asobal, la Copa del Rei i, finalment, la Lliga de Campions.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut