Els dos millors equips fins ara cara a cara

Els dos millors equips fins ara cara a cara

El Barça visita aquest diumenge la pista del PSG, l’equip amb qui comparteix el liderat del grup A després de nou jornades; tots dos conjunts sumen 16 punts i es juguen la primera posició

Aquest diumenge, al Stade Pierre de Coubertin de París, es disputa un dels grans partits de l’handbol actual. El Barça visita la pista del PSG amb el liderat del grup A de la VELUX EHF Champions League en joc. Tots dos equips encapçalen el grup amb 16 punts, després d’haver sumat vuit victòries en les nou jornades disputades fins ara. En el cas del Barça han estat consecutives després de la derrota inicial a Szeged, mentre que els francesos només han perdut el partit al Palau Blaugrana (36-32) del 19 d’octubre.

A dia d’avui són els dos millors equips d’Europa, ja que sumen més punts que cap altre equip en la màxima competició continental. El líder del grup B és el Kiel, que suma 14 punts, mentre que els grups C i D els lideren el Bidasoa Irun i el Dinamo de Bucarest, respectivament, amb 15 punts.

A continuació repassem les dades més importants del Barça i del PSG:

  • El conjunt de Xavi Pascual ha sumat vuit victòries consecutives després de caure en la primera jornada a la pista del MOL-Pick Szeged. Posteriorment, ha guanyat a domicili contra el PPD Zagreb (19-36), contra el Flensburg-Handewitt (27-34) i contra l’Aalborg Handbold (30-34).
  • A la seva pista, el PSG ha guanyat els quatre partits que ha disputat fins ara a Europa: 30-25 vs. MOL-Pick Szeged, 27-18 vs. Celje Pivovarna, 37-24 vs. Aalborg Handbold i 32-30 vs. Flensburg-Handewitt.
  • El màxim golejador del Barça en l’actual Lliga de Campions és Aleix Gómez, autor de 53 gols. En les darreres tres jornades, l’extrem blaugrana n’ha marcat 28 (nou en cada partit contra l’Aalborg i 10 en la visita del Flensburg-Handewitt).
  • En el cas del PSG, els seus màxims golejadors en la competició són Luka i Nikola Karabatic, amb 32 gols cadascun.
  • Els blaugranes tenen el millor balanç de gols a favor i en contra de la competició: +75. El segueix precisament el seu rival de diumenge, el PSG, amb un balanç de +40.
  • Amb 321 gols marcats, el Barça és, amb diferència, l’equip que més gols fa. El Telekom Veszprém, del grup B, és el segon màxim golejador amb 295.
  • El Barça ha jugat a París només dues vegades. La primera  va ser la temporada 2013/14, i els blaugranes es van imposar per 29-33. Tres temporades després van tornar a coincidir a la fase de grups, i en aquella ocasió el Barça va perdre per 33-26.
  • El PSG acumula cinc anys sense perdre cap partit de Champions League a la seva pista. L’última derrota va ser al novembre de l’any 2014 contra el THW Kiel (25-27). Des d’aleshores, els francesos han encadenat 41 partits sense conèixer la derrota com a local. Així doncs, el Barça buscarà assaltar el fortí del Stade Pierre de Coubertin per manar en solitari en el grup A de la Lliga de Campions.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut