Barça – Liberbank Cantabria Sinfín: Festa de gols per seguir amb l'invicte (45-21)

Els blaugranes segueixen amb el ple de victòries a la Lliga Asobal, en un Palau Blaugrana de gala farcit de nens i nenes

Els de Xavi Pascual han brindat una fantàstica victòria a tots els nens i nenes que aquest matí han omplert el Palau Blaugrana. Ambient de gala en un dia i horari poc habituals; després de dos anys sense fer-ho, el Barça ha obert de nou les seves portes per tal que escoles i clubs esportius poguessin gaudir de ben a prop d’aquest espectacle. La víctima d’aquest espectacle ha estat el Liberbank Cantabria Sinfín, que ha estat l’onzè rival que coneix la derrota davant del Barça en onze partits de Lliga Asobal. Els blaugranes, intractables en la competició domèstica, segueixen líders amb pas ferm.

El Barça ha sortit molt endollat des del primer minut. Recolzat pel gran ambient a càrrec dels més petits al Palau, els de Xavi Pascual s’han servit de l’eficàcia al contraatac per obrir la primera escletxa en el marcador, amb uns letals Serdio i Aleix Gómez. L’actuació sota pals de Pérez de Vargas també ha jugat un paper clau durant els primers compassos blaugranes. Un poderós Cindric, que sortia des de la baqueta, ha allargat l’excel·lent arrencada culer. Mentrestant, els càntabres ho han anat intentant, trobant en comptades ocasions la porteria local, gràcies a una rocosa defensa dels de Xavi Pascual.

L’entrada d’Aitor Ariño al parquet ha dinamitzat encara més l’atac del Barça, i només Aleix Gómez ha marxat als vestidors amb més gols. Al descans, els blaugranes han deixat el partit pràcticament vist per sentència (22-6).

Gestió de l’avantatge

El Cantabria ha sortit més desacomplexat després de la mitja part, i ha pogut perforar la porteria defensada per Möller amb més freqüència. Els de Xavi Pascual, però, no han afluixat el ritme en l’aspecte ofensiu, liderats per Fabregas, Ariño i Diogou. El Barça ha anat gestionant l’avantatge amb eficàcia; no s’escapava més en l’electrònic, però tampoc deixava que els de blau elèctric s’atansessin suficientment, amb una diferència que sempre ha rondat els 20 gols. En el tram final, els visitants s’han anat apagant i el Barça ha pogut engreixar encara una mica més l’avantatge, que finalment s’ha saldat en 24 gols de marge (45-21).

Un ambient de gala que els nens i nenes avui han vist correspost amb un triomf contundent dels blaugranes. Amb aquesta victòria, els de Xavi Pascual sumen un nou triomf en Lliga Asobal, segellant així el ple de victòries en les onze primeres jornades del campionat. Després d’aquesta golejada, el Barça canvia de nou el xip per concentrar-se en la competició europea. El dissabte, a les 20h, el conjunt culer rebrà al campió alemany, el Flensburg-Handewitt, al Palau Blaugrana.

Barça, 45

Liberbank Cantabria Sinfín, 21

Barça: Pérez de Vargas (-), Abel Serdio (6), Aleix Gómez (5), Dika Mem (2), Pascual (4), Pálmarsson (-), Fabregas (4) -set inicial- , Entrerríos (-), Andersson (3), Aitor Ariño (7), Diocou (7), N’Guessan (1), Petrus (-), Dolenec (2), Luka Cindric (4), Möller (-).
Liberbank Cantabria Sinfín: Blázquez (1), Torriko (8), Lastra (4), Basualdo (0), Jorge Silva (2), Mijuskovic (0), Dimitrievski (0) -set inicial-, Rosa (0), Zungri (0), Herrero Lon (0), Valles (4), Iglesias (2).
Parcials: 4-0 / 6-2 / 10-3 / 14-5 / 18-5 / 22-6 (descans) / 26-7 / 30-11 / 32-13 / 36-16 / 41-18 / 45-21 (final)
Àrbitres: Enric Escoda i Roland Sánchez
Assistència: 3.061 espectadors al Palau Blaugrana