Zagreb – Barça: Piconadora blaugrana (19-36)

Els de Xavi Pascual han passat per sobre del seu rival en tots els aspectes del joc i sumen dos punts importants a la classificació del grup A de la Champions

Victòria contundent del Barça d’handbol a domicili (19-36). Els de Xavi Pascual han passat per sobre del seu rival, el PPD Zagreb, i sumen dos punts importants en el grup A de la Champions. Perquè els blaugrana, que ara tenen 4 punts, havien de començar a sumar lluny de casa per seguir l’estela del líder, el PSG (6 punts). I ho han fet d’una manera sensacional, en un partit dominat des del principi fins al final que s’ha tenyit de clar color blaugrana.

I és que quatre minuts ha necessitat el Barça per posar-se per davant en l’electrònic (2-3) i, quan ho ha aconseguit, ja només ha anat augmentant la diferència. Des de la defensa, la velocitat en la transició i l’eficàcia ofensiva, amb minuts de gran qualitat quant als gols anotats, el Barça ha pogut posar la primera gran distància, després d’un parcial de 0-8, amb pràcticament deu minuts sense cap gol del Zagreb (2-9, min 11).

Sense aixecar el peu de l’accelerador, i malgrat els moments de lideratge de Sipic, el Barça s’ha mostrat contundent i ha aprofitat les pèrdues dels locals per ampliar l’electrònic i posar el 9-21 al descans.

Però a tot això, si no n’hi havia prou, s’ha sumat l’actuació de Gonzalo Pérez de Vargas, que ho ha acabat de decorar. I és que el PPD Zagreb s’ha topat una vegada i una altra amb el porter del conjunt blaugrana, que ha acabat el partit amb 19 aturades (52% d’encert) i només 19 gols encaixats. Unes xifres que també han ajudat a entendre el 19-36 final, en un partit en què la màxima diferència ha estat de 18 punts (18-36), posada pel vuitè gol d’Aleix Gómez, màxim anotador d’aquest partit.

LA FITXA

HC PPD Zagreb, 19

Barça, 36

PPD Zagreb: Ristanovic, Sipic (3), Bozic Pavletic, Hrastnik (2), Ravnic (2), Hrstic, Vlah –set inicial– Jovic (ps), Spende (3), Stojnic (3), Bicanic (2), Gadza, Vekic, Horvat (3), Kosteski (1), Vistorop.

Barça: Pérez de Vargas (1), Víctor Tomàs (5), Andersson (6), Ariño (5), Mem (3), Palmarsson (1), Fàbregas (1) –set inicial– Kevin Möller (ps), Aleix Gómez (8), Thiagus Petrus, Sorhaindo (1), Dolenec, Àlex Pascual (1), N’Guessan (1), Serdio (2), Entrerríos (1).

Parcials: 2-3, 2-7, 4-11, 6-15, 8-18, 9-21 (descans), 10-25, 10-26, 12-28, 15-31, 17-35, 19-36 (final).

Àrbitres: Bartosz Leszczynski, Marcin Piechota.