Una dècada de Gonzalo Pérez de Vargas al Palau

Una dècada de Gonzalo Pérez de Vargas al Palau

El porter blaugrana celebra 10 anys del seu debut amb el primer equip del Barça: va ser el 19 de setembre del 2009 en un partit de Lliga contra el Labaro Toledo

El 19 de setembre del 2009 el Barça d’handbol jugava un partit de Lliga Asobal al Palau Blaugrana contra el Labaro Toledo, i Xavi Pascual, que feia pocs mesos que era l’entrenador del primer equip, va incloure en la convocatòria un porter de només 18 anys en el lloc de David Barrufet. Aquell porter era Gonzalo Pérez de Vargas, un jove toledà que havia arribat a Barcelona dos anys abans. Xavi Pascual el va fer debutar al Palau Blaugrana jugant mitja part, i tant el tècnic com el seu company de porteria aquell dia, Danijel Saric, van vaticinar que aquell nano acabaria sent el guardià de la porteria del Barça.

No es van equivocar. Una dècada després, Gonzalo Pérez de Vargas és un porter més que consagrat al Palau i en l’handbol internacional. Recentment va ser escollit, de nou, Millor Porter de la Lliga Asobal, i acumula un palmarès inacabable tant amb el Barça com amb la selecció espanyola.

El dia del seu debut, un cop acabat el partit, explicava que se sentia més nerviós al davant dels micròfons de la premsa que no pas sota els pals. 10 anys després, agraeix les paraules de Xavi Pascual i de Danijel Saric –“sé que m’estimen molt”, bromeja-, així com la seva ajuda en els inicis. Tal com explica ell mateix, les tres temporades que va jugar cedit a Granollers i a Toulouse el van fer créixer per tornar al Palau amb responsabilitat.

Quan es compleixen 10 anys del seu debut amb el primer equip, Gonzalo explica: “Em vénen al cap molts records d’aquell dia i dels primers partits amb els meus ídols”. A més, afirma que vol complir molts més anys defensant la porteria del Barça. I que així sigui!

En català des del primer dia

Gonzalo va atendre els mitjans després de debutar amb el primer equip, i va sorprendre tothom en fer-ho en català. Només portava dos anys a Barcelona, a l’acadèmia Blume, però el toledà ja va mostrar un nivell de català més que correcte. Així ho explica 10 anys després: “Sempre he volgut aprendre. Amb el castellà ja feia, però com que estava a Catalunya volia aprendre el català”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut