THW Kiel - FC Barcelona: Primer amistós per agafar rodatge (33-29)

Els alemanys han superat els de Xavi Pascual, que porten pocs dies preparant el nou curs després de les vacances, al Lanxess Arena de Colònia

El THW Kiel ha superat el Barça d’handbol en el retorn dels blaugrana al Lanxess Arena de Colònia. Ho han fet per jugar el primer amistós de la pretemporada, després de cinc dies d’entrenament a Encamp i una sessió a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Un amistós que, més enllà del resultat (33-29), ha servit per agafar rodatge en un duel que ja és un clàssic d’Europa.

A més d’agafar ritme, aquest partit amistós ha significat l’estrena de Luka Cindric i Abel Serdio (1 gol). També ha tingut minuts Albert Pujol, del filial, que ha completat la convocatòria que ha viatjat a Alemanya per les baixes de Thiagus Petrus, que va disputar els Jocs Panamericans amb el Brasil, i de Casper Mortensen, que continua lesionat.

El partit cau del cantó alemany

El Kiel, amb l’exblaugrana Filip Jicha a la banqueta després d’un any com a ajudant d’Alfred Gislason, ha comandat l’electrònic pràcticament des del principi. I és que, malgrat el gol inicial de Dika Mem, el rodatge del Kiel -aquest ha estat el seu cinquè amistós- ha acabat imposant-se. Però no ho ha tingut fàcil, perquè no ha estat fins al últims minuts de la segona part quan ha pogut segellar el triomf.

En un inici de domini alter, amb igualtat, intercanvi de cops i gols (7-6, min 12), els alemanys han pogut aconseguir ampliar la renda en el marcador (13-19, min 24). Han estat importants els 4 gols de Magnus Landin, Reinkind i Eckberg, però també les aturades d’un Niklas Landin efectiu sota pals que han fet que el resultat al descans fos de 18-13.

El Barça ha intentat seguir l’estela dels de Jicha, que han mantingut durant molts minuts la distància de 4-5 gols, i a través de la millora defensiva i les aturades de Moller i Gonzalo han pogut ajustar l’electrònic. De fet, un gol d’Aleix Gómez ho ha deixat tot obert (29-28, min 53), però finalment una arrencada del Kiel en els darrers minuts ha acabat sentenciant aquest primer amistós per al Barça (33-29). Ara, el següent test de preparació del nou curs serà el proper dimecres 14, a les 20.30 hores, quan els blaugrana viatgin a França per jugar contra el Montpellier.

LA FITXA TÈCNICA

THW Kiel, 33
FC Barcelona, 29

Kiel: Niklas Landin, Reinkind (4), Eckberg (5), Wiencek (3), Zarabec (1), Duvnjack, Magnus Landin (4) –set inicial- Quenstedt (ps), Pekeler (6), Nilsson (3), Bilyk, Dahmke (1), Weinhold (3), Rahmel (2), Kjristiansson (1), Pavel Horak.

Barça: Kevin Moller, Victor Tomàs (2), Sorhaindo, Ariño (9), Dika Mem (3), Palmarsson (4), Ludovic Fabregas (2) – set inicial- Gonzalo (ps), Entrerríos (1), N’Guessan (1), Aleix Gómez (4), Dolenec (1), Cindric, Andersson (1), Abel Serdio (1), Albert Pujol.

Parcials: 1-1, 5-5, 10-8, 12-9, 14-10, 18-13 –descans- 19-15, 23-19, 25-21, 27-25, 29-28, 33-29 (final).

Àrbitres: Christian Moles, Lutz Pittner.

Assistència: 8.031 espectadors al Lanxess Arena.