Luka Cindric és el sisè croat de la història del Barça d’handbol

Luka Cindric és el sisè croat de la història del Barça d’handbol

El nou central blaugrana se suma a Patrick Cavar, Davor Dominikovic, Igor Vori, Venio Losert i Marko Kopljar com a jugadors procedents de Croàcia que han estat culers

De Patrick Cavar a Luka Cindric. Des de la seva fundació, ja fa 75 anys, la secció d’handbol del Barça ha comptat amb jugadors de molts països diferents, i l’últim d’arribar és el central croat. Cindric és el sisè jugador nascut a Croàcia que defensa la samarreta del Barça d’handbol. Els recordes a tots?

· Patrick Cavar (1997-2001)

Aquest jugador polivalent, que podia actuar quasi en qualsevol posició del joc, va ser el primer croat a defensar la samarreta del Barça d’handbol, i ho va fer en una època guanyadora. Va arribar el 1997 al Palau Blaugrana procedent del Badel Zagreb, i s’hi va estar quatre temporades. En el seu palmarès hi destaquen tres Copes d’Europa aconseguides de manera consecutiva, a més de tres Lligues Asobal, dues Copes del Rei, tres Supercopes d’Europa, tres Supercopes d’Espanya, dues Copes Asobal i quatre Lligues dels Pirineus.

· Davor Dominikovic (2004-2006)

Igual que el seu predecessor va arribar a Barcelona des de Zagreb, però Dominikovic només va ser blaugrana durant dues temporades. Actuava al lateral esquerre, feia més de dos metres d’alçada i va ser campió olímpic amb Croàcia just abans de vestir-se de blaugrana. Es caracteritzava per ser un defensa contundent, i en els dos cursos que va jugar al Palau va guanyar una Copa d’Europa (al 2005), una Lliga Asobal i una Lliga dels Pirineus.

· Igor Vori (2005-2007)

També procedent de Zagreb, Vori jugava de pivot i també va ser blaugrana durant dues temporades. Va arribar al 2005 sota les ordres de Xesco Espar, i com a jugador del Barça va guanyar una Lliga Asobal, una Supercopa d’Espanya, una Copa del Rei i dues Lligues dels Pirineus. Es va retirar l’any passat (2018) al RK Zagreb, i en la seva última temporada en actiu es va enfrontar al Barça a la fase de grups de la Lliga de Campions.

· Venio Losert (2006-2009)

El porter croat va arribar a Barcelona després de diverses temporades voltant per la Lliga Asobal. Va jugar al Garbel Zaragoza, al Teka Cantabria, al Granollers, al Portland San Antonio i al Cangas abans de ser blaugrana. Va arribar l’any 2006 per compartir porteria amb David Barrufet, i més tard també amb Kasper Hvdit. En les tres temporades que va jugar al Barça va guanyar dues Copes del Rei, dues Supercopes d’Espanya i dues Lligues dels Pirineus. Més tard jugaria al Créteil francès, a l’Ademar de Lleó, al Kolding danès, al Kielce polonès i al Montpeller, on es va retirar el 2015.

· Marko Kopljar (2015/16)

L’últim croat que va jugar al Barça abans de Luka Cindric només s’hi va estar una temporada. Kopljar va arribar a Barcelona procedent del Paris Saint-Germain, però no va quallar al Palau. Actuava al lateral dret i es caracteritzava per la seva gran alçada (2,10 m). En l'única temporada com a culer, però, va fer un bon palmarès, ja que va guanyar la Lliga Asobal, la Copa del Rei, la Copa Asobal, la Supercopa d’Espanya i la Supercopa de Catalunya.

· Luka Cindric (2019-?)

El nou fitxatge del Barça de Xavi Pascual arriba procedent del Kielce polonès, i abans havia defensat la samarreta del Vardar, a qui va fer campió d’Europa per primera vegada l’any 2017. Cindric arriba al Palau com un dels millors jugadors del món, i buscarà repetir i millorar els èxits dels seus predecessors croats amb la samarreta del Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut