Juanín García anuncia l’adeu a les pistes

Juanín García anuncia l’adeu a les pistes

L’extrem lleonès de 41 anys, que va jugar al Barça entre els anys 2005 i 2014 i va guanyar 28 títols com a blaugrana, deixa l’handbol després de 24 temporades al màxim nivell

El 20 de novembre del 2018 l’Ademar de Lleó visitava el Palau Blaugrana amb Juan Antonio García Lorenzana, Juanín, a les seves files. Era l’última vegada que el menut extrem esquerre jugava un partit a la pista culer, ja que aquest dijous ha anunciat que a final de temporada es retirarà i posarà fi a una llarga carrera de 24 temporades al màxim nivell. Juanín García és, de llarg, el màxim golejador històric de la Lliga Asobal (2.673 gols), i ha defensat les samarretes de l’Ademar de Lleó, el Barça i el Logronyo La Rioja.

Després de formar-se a les categories inferiors de l'Ademar de Lleó i disputar les primeres temporades a l’elit al club de la seva ciutat, El Artista va fitxar pel Barça l’any 2005. Al Palau va jugar durant nou temporades, fins al 2014, i es va fer un fart de guanyar títols. Com a culer, Juanín García va aixecar una Lliga de Campions, cinc Lligues Asobal, quatre Copes del Rei, cinc Copes Asobal, una Super Globe, cinc Supercopes d’Espanya, cinc Lligues dels Pirineus i dues Supercopes de Catalunya. Un total de 28 títols per a un jugador d’època que va deixar una gran empremta a Barcelona.

Quan va deixar el Barça, Juanín García va signar una temporada amb el Logronyo La Rioja (2014/15), però, un any després, va tornar a casa seva, Lleó. En les últimes temporades El Artista ha compaginat la màxima competició amb la tasca de formador a les categories inferiors del seu club. El proper dissabte 25 de maig, a Lleó, disputarà el seu últim partit oficial i posarà fi a una llarga i reeixida carrera.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut