Barça Lassa - Guadalajara: Una victòria de campionat! (40-24)

Els blaugrana es proclamen campions de la Lliga Asobal en la jornada 23 després d’una nou triomf

La victòria contra el Guadalajara (40-24) ha portat el confeti del campionat de Lliga per al Barça Lassa. En la jornada 23 de la competició regular, els de Xavi Pascual, de nou, han mostrat el seu continuat pas ferm a l’ASOBAL. Des dels primers compassos de matx els culers han imposat la seva superioritat, que s’ha perllongat fins al final, tant en defensa com en atac. D’aquesta manera, s’ha aconseguit la 23a victòria seguida a la Lliga. Aleix Gómez (8 gols) i Ilic (6) han estat els màxims golejadors d’un partit on solament dos culers s’han quedat sense anotar.

Harmonia entre atac i defensa

Els rostres blaugrana han mostrat desig de victòria de campionat des del minut u. I és que, des de l’inici, els de Xavi Pascual han exhibit un catàleg d’arguments per a les serpentines finals. Al compàs golejador d’Aleix Gómez i Dika Mem l’atac culer ha brillat per tots els racons de la pista i s’han vist gols de tota mena (al contraatac i en atac estàtic). D’aquesta manera, el Barça Lassa sempre ha estat l’amfitrió de l’electrònic; 21-11 en acabar la primera meitat.

Però aquest marcador blaugrana tampoc s’hauria entès sense la llum de la defensa. Perquè els de Xavi Pascual han teixit una teranyina defensiva, sempre ben protegida per les aturades de Pérez de Vargas. Fins i tot en atac de set els visitants han tingut problemes per marcar gol. Un esplèndid treball defensiu que s’ha posat en harmonia amb l’atac, ja que també ha servit per iniciar moltes de les dianes i aproximacions del Barça Lassa.

Segellen el triomf i el títol

El festival blaugrana s’ha perllongat en la segona meitat. Els de Xavi Pascual han continuat la seva concentració en atac i en defensa -ha tornat a quedar clar que volien aixecar el títol davant l’afició. Aleix i Mem, juntament amb Ilic, han continuat portant el pes de l’atac culer, ja que han estat els més incisius en els llançaments. Ara bé, la resta de jugadors culers també han volgut deixar la seva empremta en forma de diana en una victòria de campionat. I ho han fet; només Víctor Tomàs i Dolenc no han pogut marcar. Pérez de Vargas, de nou aquesta temporada, ho ha fet amb aturades de mèrit (11).

En definitiva, la superioritat ofensiva i defensiva dels de Xavi Pascual ha conduït al triomf davant el Guadalajara (40-24). Una contundent victòria que ha valgut el títol de Lliga -es tracta de la novena ASOBAL consecutiva. Un torneig on els culers han vorejat la perfecció, perquè en el 23è partit de l’ASOBAL s’han endut la 23a victòria seguida. En acabar-se el matx, el Palau Blaugrana s’ha convertit en una festa per celebrar aquesta victòria de campionat.

Fitxa del partit

Barça Lassa, 40
Guadalajara, 24

Barça Lassa: Pérez de Vargas (-), Andersson (2), Ariño (1), Aleix Gómez (8), Syprzak (3), Dika Mem (5) i Pálmarsson -set inicial- Víctor Tomàs (-), Entrerríos (2), N'Guessan (2), Petrus (2), Dolenec (1), Duarte (1), Ilic (6) i Fabregas (3).
Guadalajara: Adrian Eceolaza (-), Sergio Mellado (1), Antonio Serradilla (-), Chema Márquez (1), Pawel Niewrzawa (5), Gallardo (3) i García (4) -set inicial- Donderis (-), Celada (-), Montoya (-), Sanz (4), Pedro Fuentes (3), Moya (3), Paredes (4), Cruz (-) i Simón (-).

Parcials: 4-1; 6-2; 12-4; 13-6; 16-9; 21-11 / 23-13; 24-17; 27-18; 31-20; 40-24.

Àrbitres: Jordi Ausás Busquets i Miquel Florenza Virgili.