Barça Lassa – IFK Kristianstad: Oportunitat d’or per fer un pas de gegant

Barça Lassa – IFK Kristianstad: Oportunitat d’or per fer un pas de gegant

En cas de victòria al Palau, els blaugranes deixaran virtualment segellada la classificació per als quarts de final de la Lliga de Campions com a primers de grup

El Barça Lassa té aquest diumenge (19:30 hores, Esport3) una oportunitat d’or per deixar pràcticament sentenciada la primera posició del grup A de la Lliga de Campions. Després dels resultats de la jornada del dissabte, el conjunt de Xavi Pascual estaria virtualment als quarts de final en cas de superar el Kristianstad al Palau Blaugrana, després de 77 dies sense handbol europeu a casa.

Els culers són líders amb 18 punts, i la derrota del Vardar a la seva pista contra el Veszprém (27-29) deixa els hongaresos com l’únic equip amb possibilitats de privar el Barça Lassa de la primera posició final. En cas que els blaugranes acabin la jornada amb 20 punts, el Veszprém els superaria si suma els quatre punts restants i els de Xavi Pascual no en sumen cap ni un en les dues últimes jornades. En aquest hipotètic cas, l’empat a punts deixaria els hongaresos per davant gràcies al goal-average.

A pel triomf sense confiances

A la ment dels jugadors i tècnics del Barça Lassa, doncs, només hi ha la victòria. I per això caldrà posar els cinc sentits a la pista, ja que en el record està el partit de la temporada passada, en què el Kristianstad va estar a punt de marxar de Barcelona amb les butxaques plenes (31-29). En canvi, en el duel de la primera volta a Suècia el Barça Lassa es va imposar amb claredat per 25-44. Cap dels dos partits, però, serveixen de referència a Xavi Pascual, tal i com va reconèixer en la prèvia. El tècnic va remarcar que “el partit serà més difícil del que la gent pot pensar”.

Al davant hi haurà un Kristianstad que ha canviat d’entrenador, que compta amb el català Marc Cañellas en la direcció del joc, i que s’està jugant l’accés als vuitens de final com a sisè de grup. En la lluita, a més, va veure com en la jornada del dissabte els seus dos rivals sumaven els dos punts: el Montpellier es va imposar a Kielce (27-28) i el Meshkov Brest va superar el Rhein-Neckar Löwen (27-24).

El Barça Lassa compta amb 16 jugadors disponibles del primer equip, amb les absència conegudes per lesió de Cédric Sorhaindo i Casper Mortensen. Aron Pálmarsson, que ja va jugar uns minuts en l’últim partit de Lliga contra l’Atl. Valladolid, podrà ajudar l’equip des de la pista després de superar la lesió muscular que es va fer al Mundial.

Després de l’últim entrenament previ, tant Xavi Pascual com el capità Víctor Tomàs van fer una crida perquè el Palau Blaugrana llueixi com en les grans ocasions, ja que l’objectiu i la importància del partit s’ho mereix. “Necessitem que el Palau ens empenyi”, van coincidir tots dos. El partit, que es disputarà a les 19:30 hores, tancarà la jornada 12 de la Lliga de Campions.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut