Xavi Pascual, una dècada de lideratge i èxit

Xavi Pascual, una dècada de lideratge i èxit

El tècnic celebra aquest dissabte 10 anys exactes a la banqueta del Barça d’handbol, en què ha dirigit 558 partits -amb 504 victòries, 13 empats i 41 derrota- i en què ha guanyat 47 títols

El 9 de febrer del 2009 Xavi Pascual assumia el càrrec d’entrenador del primer equip del Barça d’handbol en substitució de Manolo Cadenas. Fins aleshores havia estat ajudant del tècnic lleonès, i afrontava el repte de fer reaccionar l’equip en aquell tram final de temporada. Ara, 10 anys després, l’entrenador barceloní ja pot presumir d’haver fet història al capdavant d’un equip que ho ha guanyat tot i més. Sota la direcció de ‘Pasqui’, com el coneixen els més propers, el Barça ha tornat a ser un equip referent a Europa i ha guanyat 47 títols.

La dècada de Xavi Pascual al capdavant de la banqueta del Barça d’handbol ha tingut moments de tot tipus. Des de l’èxit absolut fins a moments durs. Tots, però, han forjat la història d’un “entrenador de Club” que encara no veu el final del seu idil·li amb l’handbol blaugrana. Tal i com ha confessat en el reportatge que Barça TV emetrà la setmana vinent, en ‘Pasqui’ va assumir el càrrec de manera interina, però la victòria en la Copa del Rei de Granollers contra el Ciudad Real poques setmanes després d’agafar l’equip li va valer la renovació. I fins ara.

Un palmarès inabastable

Pel camí han arribat molts títols. Fins a 47 fins al moment. Més enllà del primer, Xavi Pascual destaca les dues Lligues de Campions (2011 i 2015): “Per a un entrenador guanyar la Champions és el màxim”. Vuit Lligues Asobal, quatre Super Globes, set Copes del Rei, nou Copes Asobal, vuit Supercopes d’Espanya i nou Supercopes de Catalunya completen un palmarès inimaginable des de l’època de Valero Rivera.

Xavi Pascual sempre destaca el seu staff tècnic com quelcom imprescindible per comprendre la trajectòria al capdavant de l’equip, així com el compromís de tots els integrants d’un vestidor que ha anat perdent figures molt importants, però que sempre ha mantingut l’essència.

En aquests 10 anys, Xavi Pascual ha dirigit 558 partits (el de Veszprém serà el 559è), amb un balanç estratosfèric: 504 victòries, 13 empats i 41 derrotes. Bé és cert que el tècnic barceloní va haver de apartar-se uns mesos del dia a dia de l’equip a causa d’una delicada operació de cor el desembre del 2011. Una mala experiència que Xavi Pascual reconeix que el va fer canviar la manera de veure les coses.

Barça TV emetrà la setmana vinent un ampli reportatge en què Xavi Pascual repassa aquests 10 anys a la banqueta del Barça. Un reportatge que també comptarà amb les veus de persones molt properes a ell durant aquesta dècada: els seus ajudants Oliver Roy i Toni Rubiella, el capità Víctor Tomàs i el mànager esportiu i amic personal, David Barrufet.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut