El Barça fitxa De Jong

El Barça fitxa De Jong

El nou migcampista del FC Barcelona arriba procedent de l’Ajax i destaca per la seva polivalència

El FC Barcelona i l’Ajax han arribat a un acord per al traspàs del jugador Frenkie de Jong, que s’incorporarà a la disciplina del club blaugrana a partir del dia 1 de juliol del 2019.

El cost de l’operació serà de 75 milions d’euros més 11 milions en variables. El jugador signarà contracte amb el Club per a les pròximes 5 temporades, fins al final del curs 2023/24.

El president Josep Maria Bartomeu i el CEO Òscar Grau han estat els encarregats de tancar l'operació a Amsterdam.

Un migcampista polivalent

Nascut el 5 de maig del 1997 a Arkel (Països Baixos), Frenkie de Jong és un dels migcampistes amb més futur d’Europa. Amb només 21 anys, De Jong arriba al FC Barcelona després d’haver demostrat la seva polivalència, visió de joc i determinació en l’última passada.

El jugador holandès es va formar a les categories inferiors del Willem II, on va estar una temporada. L’Ajax es va fixar en ell i el va fitxar l’any 2015. L’equip d’Amsterdam el va tornar a cedir al seu equip natal perquè tingués minuts. Un cop acabada la cessió, De Jong va tornar a l’Ajax per liderar el centre del camp de l’Ajax B a la Jupiler League. 


Un any més tard ja estava present a les convocatòries del primer equip, i va arribar a disputar els últims minuts de la final de l’Europa League que disputaven l’Ajax i el Manchester United el 2017. La presència del jugador holandès al club d’Amsterdam ha anat augmentant fins a convertir-se en una peça fonamental.

Dretà i hàbil en l’un contra un, Frenkie de Jong pot jugar tant de pivot defensiu com de migcampista o mitjapunta. La seva visió de joc i l’eficàcia en les passades li permet ser una figura clau a l’hora de crear el joc.

El jugador blaugrana s’uneix a la llarga llista d’holandesos que han passat pel Barça. Des del primer, Johan Cruyff, l’any 1973, passant per Koeman, Kluivert i Frank de Boer, fins a Jasper Cillessen, l’últim holandès a arribar al Club.

De Jong, amb el president Bartomeu
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut