Todibo, nou fitxatge per al Barça 2019-20

Todibo, nou fitxatge per al Barça 2019-20

El jugador francès, procedent del Toulouse sense cost de traspàs, serà nou jugador del FC Barcelona a partir de l'1 de juliol

El FC Barcelona ha arribat a un acord amb el jugador francès Jean-Clair Todibo per a la seva incorporació a la disciplina del club blaugrana a partir del dia 1 de juliol del 2019.

El jugador acaba contracte amb el Toulouse FC el 30 de juny d’aquest any i per tant arribarà sense cost de traspàs.

El primer fixatge del Barça per a la temporada 2019/20, Jean-Clair Todibo, de 19 anys, va néixer a Caiena, la capital de la Guaiana Francesa –situada a l’Amèrica del Sud– el 30 de desembre del 1999 i, per tant, compta amb la nacionalitat francesa. Es va formar a les categories inferiors del FC Les Lilas, fins que el 2016 va passar a formar part de la disciplina del Toulouse. Amb el conjunt francès va debutar aquesta mateixa temporada amb només 18 anys, i ho va fer el 19 d’agost davant el Girondins de Bordeus a la segona jornada de Lliga. En total, Todibo ha disputat 10 partits, tots de titular.

Tot i ser defensa, el jove central francès ha anotat ja un gol com a professional: ho va fer en l’empat del Tolosa a la Ligue 1 davant el Rennes (1-1) el 30 de setembre passat. A més, ha disputat dos partits amb la selecció francesa sub-20.

Joventut i projecció per a la defensa blaugrana

El fitxatge del FC Barcelona és un defensa dretà d’1,90 m, que pot jugar tant de central com de pivot defensiu. De fet, a les categories inferiors  –on ja era capità– actuava com a migcampista defensiu, i és per això que compta amb una bona sortida de pilota des del darrere. El propi jugador ha explicat en alguna ocasió que “s'inspirava molt en Pirlo de migcentre i també en Thiago Silva en defensa”.

Una de les seves principals qualitats és la seva gran potència física i destaca també per un bon joc aeri. A més, domina a la perfecció al joc de possessió. Amb 19 anys acabats de fer, el francès és una de les promeses més destacables del futbol europeu, considerat un dels millors defenses joves i amb més projecció del continent.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut