Els 22 moviments del primer equip del FC Barcelona

Els 22 moviments del primer equip del FC Barcelona

Sis fitxatges, vuit baixes, cinc cessions i tres renovacions han estat el total d’operacions a la plantilla blaugrana

Amb l’inici del mes de setembre el mercat de fitxatges al món del futbol ha finalitzat, i el Barça ha tancat la plantilla amb l’última incorporació, realitzada el 30 d’agost, el fitxatge de Paco Alcácer. Amb ell les novetats a la plantilla d’enguany són sis: Denis Suárez, Lucas Digne, Samuel Umtiti, André Gomes, Jasper Cillessen i Paco Alcácer. Per aquest motiu, el director d’Esports Professionals, Albert Soler, i el secretari tècnic, Robert Fernández, han comparegut davant dels mitjans per valorar els 22 moviments que s’han fet al llarg de l’estiu. Soler ha destacat: “Tenim la plantilla més il·lusionant del món tenint en compte que venim de dues temporades en què hem guanyat vuit títols de deu possibles, i millorar això és una tasca molt complexa”.

En aquest sentit, Robert Fernández ha expressat: “L’equip ve de jugar a molt bon futbol, això és una idea latent al Club, però cada vegada hem de ser millors i això és molt difícil”. I ha afegit: “Hem fet incorporacions importants i joves”.

A continuació, detallem els 22 moviments que s’han realitzat a la plantilla del primer equip del FC Barcelona.

FITXATGES

Denis Suárez

El migcampista gallec va ser la primera incorporació de l’estiu. Després de dues cessions –Sevilla i Vila-real– amb un rendiment elevat ha tingut l’oportunitat de tornar al Barça aquesta temporada per un valor de 3 milions d’euros.

Samuel Umtiti

El central francès ha arribat al Barça procedent de l’Olympique de Lió. El defensa ha estat una de les sensacions de l’inici de temporada, ja que ha rendit a un molt bon nivell suplint la baixa de Mascherano a l’eix de la defensa. Umtiti va ser el segon fitxatge de la temporada i va costar 25 milions d’euros.

Lucas Digne

El lateral francès va arribar al Barça procedent del PSG. El seu rendiment a l’equip parisenc ha cridat l’atenció de Luis Enrique i el Club ha abonat la quantitat de 16,5 milions d’euros.

André Gomes

El migcampista portuguès va ser la quarta incorporació de la temporada. Procedent del València, el Barça va abonar la quantitat de 35 milions. “És un jugador que ens ha agradat moltíssim tant a mi com a Luis Enrique, i vam valorar la possibilitat d’incorporar-lo tot i no ser fàcil”, ha destacat Robert Fernández.

Jasper Cillessen

El porter holandès va fitxar pel Barça procedent de l’Ajax un cop es va saber la marxa de Claudio Bravo al Manchester City. El Club va pagar 13 milions d’euros.

Paco Alcácer

El davanter de Torrent va ser l’última incorporació a la plantilla del primer equip. Procedent del València, el Barça va pagar la quantitat de 30 milions d’euros a l’entitat xe. “Hem fitxat un gran jugador i que ens ajudarà moltíssim. Sí que és cert que al davant té el millor ‘9’ del món, que és Luis Suárez, però ha d’aprendre d’ell”, ha reconegut Robert Fernández, que ha puntualitzat el següent: “Jo ja li he dit on ve i el que es trobarà; de fet, ho he fet amb tots els fitxatges, que tenen molt difícil jugar, però és un repte molt bonic a la vegada arribar aquí amb 23 anys per evolucionar”.

SORTIDES

Marc Bartra

El central va ser traspassat al Borussia de Dortmund per la quantitat de 8 milions d’euros. “Desitgem tota la sort a Bartra. Si ha sortit és perquè aquí no jugava gaire i no volíem jugadors descontents”, ha destacat Soler.

Dani Alves

El lateral brasiler va tancar una etapa plena d’èxits al FC Barcelona –vuit temporades i 24 títols– i va marxar amb rumb a Itàlia per vestir la samarreta de la Juventus.

Sandro

El davanter canari va sortir amb la carta de llibertat i va fitxar pel Màlaga. “No tenia opcions de jugar, i el que havíem de fer era ajudar el jugador format a la casa a marxar. Això també marca la forma de ser del Club, del nostre ADN, deixar marxar un jugador que aquí no té minuts i no bloquejar-li la sortida”, ha destacat Soler.

Adriano

El lateral brasiler va posar punt final a sis temporades i va fitxar pel Besiktas turc a canvi de 600.000 euros, que podrien arribar als 1,7 milions.

Vermaelen

El central belga ha sortit cedit per buscar més minuts a la Roma, on s’estarà una temporada.

Tello

Després de dues cessions –Porto i Fiorentina–, Cristian Tello ha tornat a repetir cessió a l’equip italià una temporada més.

Montoya

El lateral va arribar a un acord amb el Club per a la rescissió del seu contracte i va fitxar pel València.

Song

El migcampista camerunès va arribar a un acord amb el Club per a la rescissió del seu contracte i va fitxar pel Rubin Kazan.

Douglas

El lateral brasiler, que no disposava de minuts al primer equip, ha marxat cedit per una temporada a l’Sporting de Gijón. El FC Barcelona es farà càrrec de la fitxa.

Samper

El migcampista del planter ha pujat al primer equip aquesta temporada, i és l’únic jugador que hi arriba havent passat per totes les categories del Club des de l’FCBEscola. Per tal que pugui seguir creixent com a futbolista, Samper ha marxat cedit a Granada per una temporada.

Halilovic

Després de dues temporades al Barça i la cessió a l’Sporting de Gijón el curs passat, el migcampista croat ha marxat traspassat a l’Hamburg SV, que va pagar la quantitat de cinc milions d’euros. El FC Barcelona es va guardar un dret de recompra durant el dos primers anys del contracte del jugador per valor de 10 milions d’euros. “La cessió a l’Sporting va ser una decisió encertada i vam estar molt pendents de la seva evolució. Ell volia fer un pas més i vam veure la possibilitat d’anar a una Lliga tan important com l’Alemanya. Veurem si té la possibilitat de tornar al primer equip o si s’haurà de buscar una alternativa”, ha reconegut Robert Fernández.

Bravo

El porter xilè va ser traspassat al Manchester City per 18 milions d’euros després de dues temporades plenes d’èxit amb vuit títols de deu possibles conquerits. “Si no haguéssim fet el moviment aquest any, l’any vinent hauria estat agent lliure i jo m’havia d’avançar als esdeveniments”, ha destacat Robert Fernández.

Munir

El davanter ha marxat cedit al València per una temporada. “El seu és un exemple clar d’un jugador que no té minuts aquí i els va a buscar a fora. La idea és que torni, ell ho vol, i el València li donarà els minuts que aquí no tindria i podrà créixer”, ha explicat Robert Fernández.

RENOVACIONS

En el capítol de renovacions del primer equip, Albert Soler ha confirmat: “Hem fet una feina tot plegats per crear un equip de cara al futur i que sobretot il·lusioni”. Per aquest motiu, s’han “renovat els pilars de l’equip, com ara Sergio, Mascherano i Neymar Jr”. I ha afegit: “Les prioritats del Club ara mateix són les renovacions de Rakitic, Suárez i Messi”.

Sergio Busquets

Sergio Busquets va renovar amb el Barça durant la temporada fins al 2019. A més, les dues parts es van reservar l’opció de prorrogar el contracte fins al 2020, cosa que fa palesa la importància del migcampista de Badia per al Club.

Mascherano

El central argentí va renovar aquest estiu amb el FC Barcelona i va ampliar el seu contracte fins al 2019.

Neymar Jr

El Barça i Neymar Jr van arribar a un acord per a la renovació del contracte del futbolista per a les pròximes cinc temporades, fins al 30 de juny del 2012, amb una clàusula de rescissió de 200 milions d’euros el primer any, de 222 milions el segon i de 250 els darrers tres anys.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut