Luis Enrique: 12 de 12 en eliminatòries de la Copa del Rei

Luis Enrique: 12 de 12 en eliminatòries de la Copa del Rei

La crònica del FC Barcelona - Atlètic de Madrid El resum de la tornada de les semifinals de la Copa del Rei

El FC Barcelona estarà present a una nova final de Copa després de superar l’Hèrcules, l’Athletic Club, la Reial Societat i l’Atlètic de Madrid en l’edició d’enguany. Els blaugranes buscaran aconseguir el tercer trofeu consecutiu d’una competició que domina, amb 28 títols al llarg de la seva historia. El domini s’ha ampliat en els darrers anys -on s’ha arribat a set de les nou últimes finals- coincidint amb l’arribada de Luis Enrique a la banqueta. Des de la seva arribada al Club, el 2014, el tècnic asturià ha aconseguit arribar a tres finals de manera consecutiva després de superar les 12 eliminatòries de Copa a les que s’ha enfrontat.

El partit davant l’Atlètic de Madrid va deixar deu dades destacades que repassem a continuació:

  • És el segon cop a la història del Club que s’accedeix a quatre finals de Copa de manera consecutiva. L’anterior va ser entre el 1951 i el 1954.
  • Al Camp Nou, els registres a la Copa amb Luis Enrique son gairebé impecables: 11 victòries i 1 empat en 12 partits.
  • Luis Suárez ja és el 14è màxim golejador de la historia del Club. Amb 107 gols, el davanter uruguaià ha igualat Zaldúa.
  • Messi i Suárez calquen les seves estadístiques en les competicions nacionals: 16 gols a la Lliga, 4 a la Copa i 1 a la Supercopa. A Europa, els 10 gols de l’argentí respecte els 2 de l’uruguaià decanten la balança cap al ‘10’ blaugrana.
  • Segueix la bona ratxa cada cop que marca Luis Suárez: 64 victòries i 4 empats en els 68 partits que el ‘9’ del Barça ha vist porteria.
  • Luis Suárez suma tres gols als darrers tres partits de Copa: va marcar el tercer gol de la victòria davant la Reial Societat (5-2), va obrir el marcador al Calderón (1-2) i va ser l’autor de l’únic gol culer en l’empat contra l’Atlètic d’aquest dimarts.
  • Gerard Piqué va ser el jugador blaugrana amb més encert en les passades. De les 58 que va realitzar; 54 d’elles -13 de les quals en llarg- van resultar satisfactòries per la continuïtat en el joc.
  • Els darrers 17 partits davant l’Atlètic de Madrid al Camp Nou han acabat amb 11 victòries blaugranes i 6 empats. L’última derrota data del 2006.
  • Sergi Roberto i Luis Suárez es perdran la final de Copa després de les expulsions rebudes aquest dimarts. L’última expulsió d’un jugador del Barça al Camp Nou -a la Copa- es remunta a la temporada 2005/06 en un Barça-Saragossa (Ronaldinho). És el primer cop en la història que dos jugadors blaugranes son expulsats al Camp Nou en aquesta competició.
  • Sergio Busquets i Andrés Iniesta van tornar als terrenys de joc després de superar les seves respectives lesions. Sergio Busquets no participava des del passat 8 de gener a Vila-real mentre que Iniesta va ser substituït el 19 de gener al descans del partit d’Anoeta.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut