Arda-Çolak: D’Istanbul a la Lliga Espanyola

Arda-Çolak: D’Istanbul a la Lliga Espanyola

Emre Çolak i Arda Turan, amics i excompanys al Galatasaray, es veuran les cares al Deportivo-Barça d’aquest diumenge a Riazor després d’haver compartit vestidor durant dues temporades

Mitjapunta turc, nascut a Istanbul i internacional absolut amb la selecció del seu país. Del planter del Galatarasay i ex-jugador i ídol del propi conjunt de Turquia. Amb tres gols a la Lliga Espanyola en l’actual campanya i amb una gran qualitat tècnica i precisió a les seves botes.

Només dos jugadors entren dins d’aquesta descripció. Dos jugadors que han jugat junts, que s’admiren mútuament. Dos jugadors que es consideren gairebé germans, i que aquest diumenge es veuran les cares a la gespa de Riazor. Un defendrà els colors blanc-i-blaus del Depor mentre que l’altre ho farà per part blaugrana: Emre Çolak i Arda Turan, el retrobament turc.

El ‘8’ del Deportivo va debutar al primer equip del Galatarasay al 2010 amb només 18 anys. Curiosament, l’entrenador que el va fer debutar va ser l’extècnic blaugrana Frank Rijkaard, que per aquella època entrenava l’equip turc. A més, el debut a la Lliga d’Emre Çolak va ser substituint al terreny de joc al que era i és el seu ídol des de petit: Arda Turan.

Emre va debutar a la Lliga turca substituint Arda i amb Rijkaard a la banqueta

Durant dues temporades (2009/10 i 2010/11) els dos cracs turcs van coincidir a les files del Galatasaray, on van forjar una gran relació, la qual tots dos han definit més d’un cop com “germans futbolístics”. Però després d’aquests dos anys, Arda, que ja duia 5 temporades a les files de l’equip d’Istanbul, va marxar de l’equip del seu cor per emprendre un nou repte a l’Atlètic de Madrid.

El ‘7’ blaugrana va arribar a Can Barça a l’estiu del 2015, després de quatre temporades al Vicente Calderón. Actualment es troba en la seva segona temporada al club barceloní i la sisena a la Lliga Espanyola, en la que suma un total de 13 gols en totes les competicions, sent la seva millor campanya golejadora.

Segon enfrontament a la Lliga

Çolak, en canvi, disputa el seu primer any a la Lliga Espanyola. El mitjapunta esquerrà va arribar el passat estiu a La Corunya després de set temporades al Galatarasay, i des del primer moment s’ha fet amb un lloc a l’11 titular, guanyant-se l’estima de l’afició deportivista. Els dos amics ja es van enfrontar en el partit de la primera volta al Camp Nou, un duel on tots dos van ser titulars. Ara li toca ser amfitrió a Çolak, que rebrà la visita del seu ídol i “germà gran” blaugrana. Arda i Emre, el retrobament, aquest cop a Riazor.

El turc blaugrana, preguntat pel seu compatriota, afirma que "era un nen amb molt talent a l'acadèmia del Galatasaray". A més, reconeix que els turcs són gent "molt emocional" però que tots dos "se senten millor a la Lliga espanyola". A més, Arda valora la remuntada històrica contra el PSG. "Vam fer un dels partits més importants de la història; es podia preveure perquè tenim els millors jugadors i un dels millors entrenadors del món", declara abans d'un agraïment molt especial: "Donem les gràcies als aficionats que van creure en nosaltres després del 4-0".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut