Cuadrado dóna la victòria a la Juventus (0-1)

Els ‘bianconeri’, rivals del Barça als quarts de final de la Champions League, superen la Sampdoria per la mínima i continuen liderant la Sèrie A

L’atzar ha decidit que Barça i Juventus creuin els seus camins als quarts de final de la Champions League. Els blaugranes visitaran el Juventus Stadium el pròxim 11 d’abril a les 20.45 h, un estadi que encara no coneix la derrota aquesta temporada a la Sèrie A, ja que les quatre derrotes que ha encaixat el líder de la Lliga italiana han arribat lluny del seu feu. Així doncs, la Vecchia Signora continua regnant a Itàlia –amb 10 punts de marge respecte del Nàpols– després de superar la Sampdoria a domicili gràcies a un solitari gol de Cuadrado. Amb aquest triomf, els jugadors d’Allegri aconsegueixen la novena victòria en els últims deu partits i s’acosten més al sisè Scudetto consecutiu, gesta inèdita.

L’equip torinès ha firmat uns primers 45 minuts molt sòlids: la primera gran ocasió l’ha fabricat Paulo Dybala i l’ha definit Gonzalo Higuaín, però sense encert. Tot i això, la segona ha estat la bona: el colombià Cuadrado ha aprofitat una centrada d’Asamoah per rematar des de l’àrea amb el cap (0-1, min 7). Els d’Allegri s’han convertit en un conjunt especialista a marcar durant els primers compassos de partit: és l’equip que ha anotat més gols al primer quart d’hora de joc (11).

Dybala era el principal canalitzador del joc ofensiu de la Juventus, però ha hagut de retirar-se del terreny de joc per problemes físics (min 26). Tot i la notable baixa, l’allau ofensiva ha continuat mitjançant Higuaín, que hauria pogut marcar el gol de la tranquil·litat en dues ocasions claríssimes. La Sampdoria s’ha despertat a la segona meitat, i la Juve s’ha protegit a camp propi cedint la iniciativa als locals. Finalment, la bona organització ha permès deixar la porteria a zero i consolidar-se com la millor defensa de la Sèrie A amb 19 gols encaixats.