Els deu apunts del derbi davant l’Espanyol

Els deu apunts del derbi davant l’Espanyol

Fes un cop d’ull a deu de les dades més significatives del derbi d’aquest dissabte a Cornellà
  • El partit d’aquest dissabte significarà el novè derbi que es disputa al RCDE Stadium entre Lliga i Copa, amb un balanç favorable al FC Barcelona de cinc victòries i tres empats. Els blaugranes han aconseguit 13 gols a favor i tan sols dos en contra.
  • La darrera derrota culer a domicili davant l’Espanyol es va produir durant la temporada 2006/07, fa poc més de deu anys, a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. Des de llavors, el Barça acumula 15 derbis seguits sense perdre a la Lliga davant l’Espanyol –12 victòries i 3 empats.
  • Luis Enrique ha aconseguit vèncer en sis de les set ocasions en què s’ha vist les cares amb l’Espanyol a la banqueta blaugrana, independentment de l’escenari. L’empat a zero del curs 2015/16 és l’única relliscada d’un tècnic asturià que ha derrotat Sergio González, Galca i Quique Sánchez Flores durant aquest període.
  • Només Messi, amb dos gols, i Neymar Jr, amb un, saben el que és marcar amb la samarreta blaugrana de l’actual plantilla, tot i que no són els únics a veure porteria a Cornellà: Rakitic amb el Sevilla, amb dos, i Arda Turan amb l’Atlètic, amb un, ja en coneixen la sensació.
  • Pedro Rodríguez, amb tres gols, és el màxim golejador del Barça en les visites a Cornellà-El Prat. L’ara jugador del Chelsea va aconseguir dos gols en l’1-5 del 2010 i va sentenciar amb el definitiu 0-2 el 2013.
  • Els cinc gols aconseguits en el desplaçament del 2010 van significar un rècord per als blaugranes en els derbis a domicili. Mai abans el FC Barcelona havia assolit aquesta xifra davant l’Espanyol i només en dues ocasions més –temporades 1981/82 i 1991/92– havien derrotat el seu rival per quatre gols de diferència. 
  • Munir va ser un dels jugadors més destacats de la passada edició de la Copa del Rei, en què el Barça va alçar el trofeu per segon cop consecutiu. En el partit de tornada dels vuitens de final i darrera visita blaugrana a Cornellà, el jove davanter va anotar els dos gols de la victòria (0-2).
  • Gairebé cinc anys i quatre mesos després que Álvaro Vázquez empatés el derbi del curs 2011/12, el FC Barcelona no ha encaixat cap gol en les visites a Cornellà. Víctor Valdés, Pinto, Bravo i Ter Stegen han deixat la porteria a zero en els cinc partits que els culers hi han disputat des de llavors. 
  • L’Espanyol, amb el punt obtingut a Gijón, arriba al derbi en la millor situació de les darreres 11 temporades. Amb 50 punts i a falta de quatre jornades, des del curs 2004/05 (en què va sumar-ne 61) el conjunt espanyolista no assolia aquesta xifra.
  • Leo Messi és el màxim golejador de la història d’aquest derbi català a la Lliga, amb 15 gols, mentre que Gerard Moreno (11) i Pablo Piatti (10) han marcat 21 dels 45 gols anotats pel conjunt blanc-i-blau en aquest campionat (el 46,6%).
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut