10 coses que cal saber de la final

10 coses que cal saber de la final

Repassa les dades que has de conèixer prèvies a la final d’aquest dissabte entre el Barça i l’Alabès
  • El FC Barcelona és el Rei de Copes. Amb 28 títols, és l’equip que en més ocasions ha aixecat aquest trofeu. La d’aquest dissabte serà la 39a final que disputarà al llarg de la seva història, i és també –junt amb el Reial Madrid- qui ha arribat més cops al partit decisiu.
  • Durant l’última dècada, els blaugranes han arribat a set finals, amb un balanç de quatre victòries –-tres davant l’Athletic i una contra el Sevilla- i dues derrotes –totes elles contra el Reial Madrid.
  • Sergio Busquets i Leo Messi han estat els únics blaugranes a estar presents en les sis finals disputades durant l’última dècada. De ben a prop, amb cinc finals jugades, se situen Dani Alves, Mascherano, Piqué, Xavi, Iniesta i Pedro.
  • Messi, amb 4 gols, és el màxim golejador blaugrana en aquestes finals. El segueixen Neymar Jr i Pedro, amb dos gols cadascun. També han aconseguit veure porteria Touré Yaya, Xavi, Bojan, Bartra i Jordi Alba.
  • Luis Enrique ha obtingut un ple de triomfs en les finals de la Copa del Rei que ha disputat amb el FC Barcelona. Les victòries davant l’Athletic Club el 2015 (1-3) i el Sevilla el 2016 (2-0) donen continuïtat a les Copes obtingudes durant la seva etapa com a jugador blaugrana: els anys 1997 i 1998 Luis Enrique va aixecar els títols després de vèncer el Betis (3-2) i el Mallorca als penals (1-1).
  • Els culers arriben a la final després de superar l’Hèrcules, l’Athletic, la Reial Societat i l’Atlètic. Els culers han sumat cinc victòries, dos empats i tan sols una derrota.
  • Leo Messi, Luis Suárez i Arda Turan encapçalen la llista de màxims golejadors blaugrana d’aquesta edició, amb 4 gols. Amb dos gols els segueixen Neymar Jr i Denis Suárez. Tanquen la llista, amb un gol, Aleñá, Digne, Rafinha, Rakitic i Alcácer.
  • Els dos equips s’han vist les cares en cinc ocasions al llarg de la història de la Copa del Rei, amb un ple de triomfs favorable als blaugranes. L’eliminatòria més recent data dels setzens de final del curs 2012/13. A l’anada, el Barça es va imposar per 0-3 (amb gols de Villa, Iniesta i Cesc) a Mendizorrotza, mentre que a la tornada la victòria va ser per 3-1 (amb un doblet de Villa i un gol d’Adriano). 
  • L’Alabès, dirigit per l’exblaugrana Mauricio Pellegrino, no ha perdut cap partit –ha obtingut quatre victòries i quatre empats- en el camí a la seva primera final de la Copa del Rei de la història. El conjunt vitorià ha eliminat el Nàstic, el Deportivo de la Corunya, l’Alcorcón i el Celta de Vigo.
  • Alexis Ruano és l’únic jugador de l’Alabès que ha estat protagonista en la consecució d’un títol de Copa. El central malagueny va guanyar l’edició del curs 2007/08 amb el València, marcant un gol en la final. Pacheco, que també la va guanyar el curs 2010/11 amb el Reial Madrid, figurava com a tercer porter, mentre que Toquero i Ibai Gómez van perdre dues finals davant els blaugranes, en els duels Barça-Athletic dels darrers anys.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut