UD Las Palmas – FC Barcelona: Prohibit entrebancar-se

UD Las Palmas – FC Barcelona: Prohibit entrebancar-se

(20 h, Movistar Partidazo) Els de Luis Enrique afronten la penúltima jornada de la competició conscients que no poden fallar si volen continuar aspirant a un títol de Lliga que està a punt de decidir-se

Queden dues jornades per al final de la Lliga, i el FC Barcelona ha de fer un penúltim esforç. Els de Luis Enrique, que no tenen marge per a l’error a la competició domèstica, no preveuen una altra cosa que no sigui la victòria. Perquè actualment els blaugranes són líders, però empatats a punts amb un Reial Madrid que ha de disputar un partit més.

Així doncs, tot i tenir un ull posat al Bernabéu, on el Madrid juga contra el Sevilla, el Barça ha de fer la feina contra el Las Palmas (20 hores, Movistar Partidazo) per encarar la darrera jornada contra l’Eibar amb opcions plenes.

No serà fàcil, però, i Luis Enrique ho sap: “Serà un partit de dificultat màxima, perquè el Las Palmas és un dels equips de Primera que juguen millor al futbol”. Perquè, a més, tot i que l’equip canari no s’hi juga res (és 14è), voldrà acomiadar-se de l’Estadi de Gran Canària per la porta gran. I més tenint en compte que no acumula una bona ratxa, amb set derrotes en les darreres 10 jornades i 15 gols encaixats en les últimes cinc.

Una visita amb precedents complicats

Tot i que el Barça no ha perdut contra els insulars en les darreres cinc visites a l’illa, ha hagut de suar de valent per sumar-hi els punts. Perquè les tres victòries han estat per la mínima, i els dos empats han estat a zero. Així, per exemple, la temporada passada, en el retorn del Las Palmas a Primera, els de Luis Enrique van guanyar per 1-2 amb gols de Suárez i Neymar.

En aquesta ocasió, com a rival es trobaran amb una cara coneguda. I és que el croat Alen Halilovic va fitxar pels de Quique Setién al mercat d’hivern, i ara tindrà l’oportunitat de tornar a enfrontar-se al seu exequip. Ja ha avisat que “els primers minuts seran bàsics”, i que si volen tenir alguna opció davant del Barça hauran de “tenir la pilota” i ser “fidels” al seu joc. “La nostra intenció és guanyar sempre, però si marco no el celebraré. Estic molt content al Las Palmas, però el Barça m’ha donat molt”, ha afegit.

Piqué, baixa contra el Las Palmas

Un dels principals problemes de Luis Enrique el troba en una defensa que haurà de refer. Perquè, a banda de la sanció de Sergi Roberto i les baixes mèdiques d’Aleix Vidal i Mathieu (Rafinha també continua lesionat), s’ha incorporat a la llista d’absències un Gerard Piqué que no ha pogut entrenar-se durant tota la setmana. Pel que fa a Lucas Digne, ha superat la sobrecàrrega que assossegava i ha entrat a la convocatòria. Completen la llista el defensa del Barça B Marlon Santos i el migcampista del filial Carles Aleñá.

Tots plegats viatjaran a Las Palmas amb l’únic i necessari objectiu de la victòria. Tres punts que permetrien allargar la lluita per un títol de Lliga que el Barça batallarà fins a l’últim instant.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut