Debut amb victòria per a Valverde i Semedo

El tècnic asturià va dirigir el seu primer partit com a entrenador culer, mentre que Semedo va disputar els seus primers 45 minuts amb la samarreta blaugrana amb una bona actuació al lateral dret

El triomf del FC Barcelona davant la Juventus ens va deixar els primers minuts de Nélson Semedo amb la samarreta blaugrana, així com el primer matx d’Ernesto Valverde dirigint el conjunt culer des de la banqueta.

El tècnic extremeny va utilitzar un total de 22 jugadors, amb dos onzes totalment diferents a la primera i a la segona meitat. Entre els 11 futbolistes que van disputar el segon temps, es troba Nélson Semedo, el nou fitxatge del FC Barcelona. El portuguès va disputar 45 minuts en el seu debut, oferint una bona actuació com a lateral dret, amb un total de 31 passades de les quals un 87% van ser bones. A més, el porter Adrià Ortolá també va debutar amb el primer equip, disputant la segona part completa sota pals.

El triomf blaugrana en el primer partit de l’International Champions Cup ens deixa altres dades destacables:

• Al matx disputat al MetLife Stadium, hi van assistir un total de 82.104 espectadors, rècord en un partit de futbol a Nova Jersey.
  • Neymar Jr ha anotat el primer gol de la pretemporada 2017. Els primers golejadors de les darreres pretemporades són: Arda Turan (2016, davant el Celtic), Luis Suárez (2015, contra l’LA Galaxy), Joan Román (2014, al Recreativo de Huelva), Alexis Sánchez (2013, al Valerenga) i Dani Alves (2012, contra l’Hamburg).
  • Ernesto Valverde va utilitzar fins a 22 futbolistes dels 26 que estan convocats: Cillessen, Piqué, Rakitic, Iniesta, Messi, Neymar Jr, Mascherano, Alcácer, Digne, Aleix Vidal i Samper a la primera part, i Ortolá, Marlon, Sergio, Denis, Arda, Suárez, Semedo, Aleñá, Jordi Alba, S. Roberto i Umtiti a la segona.
  • El FC Barcelona de Valverde va controlar el matx (37%-63% de possessió) i va donar gairebé el doble de passades que la Juventus (670 passades totals del Barça per 388 dels italians).
  • Neymar Jr va ser el jugador del partit que més faltes va rebre, amb un total de 6.
  • A més, el conjunt blaugrana ha iniciat la pretemporada amb una victòria, fet que s’ha aconseguit per cinquena vegada en els darrers sis anys. El 2016, els culers van vèncer per 3-1 el Celtic de Glasgow, el 2015 triomf per 2-1 davant l’LA Galaxy, el 2014, 0-1 contra el Recreativo de Huelva i el 2012, 1-2 contra l’Hamburg. Només una derrota: el 2013, amb un 2-0 davant el Bayern de Munic.
  • Jordi Alba va ser el jugador amb més recuperacions (6) de tot el partit, i també el que va realitzar més passades bones (44).