Els tres detalls de crac d’Arnaiz en el seu debut

El jugador del Barça B, que va disputar els seus primers minuts amb el primer equip contra el Múrcia, va marcar el 0-3 a la Nueva Condomina i va meravellar l’aficionat blaugrana amb un seguit d’accions de nivell

“He començat una mica irregular, però m’he acabat sentint còmode i crec que he fet una bona segona meitat. Jugar amb el Barça és el millor per a un futbolista i no podria haver tingut un debut millor. No ho oblidaré mai”. Aquestes van ser les paraules al final del partit d’un Jose Arnaiz que havia jugat el seu primer partit amb el primer equip del FC Barcelona.

I ho va fer amb detalls de gran qualitat, que van demostrar que el jove jugador de 22 anys, natural de Talavera de la Reina, encara té molt a dir. Va començar una mica desubicat, com ell mateix va reconèixer, però a poc a poc es va començar a sentir còmode i va portar de corcoll la defensa del Múrcia. El premi va ser fer el seu primer gol amb el primer equip (0-3, min 57), amb un eslàlom d’esquerra a dreta i un xut creuat des de la frontal que va poder dedicar al seu fill de cinc mesos. Després encara va tenir temps de provar una ruleta dins l’àrea petita per desfer-se dels seus defensors, tot i que finalment el porter Santomé va poder refusar.

El partit contra el Múrcia l’ha catapultat a l’aparador del futbol. Malgrat tot, ja fa setmanes que Ernesto Valverde segueix les seves actuacions amb el filial blaugrana, on ha marcat quatre gols i ha donat tres assistències en 699 minuts. Per això no va dubtar a donar-li l’oportunitat de ser titular i de jugar els 90 minuts a la Nueva Condomina.

Jose Arnaiz és, doncs, el nom del moment al FC Barcelona. Procedent del Valladolid a l’estiu passat, amb un contracte de tres temporades més dues d’opcionals, és el primer castellano-manxec que debuta al primer equip després d’Andrés Iniesta (precisament aquest diumenge fa 15 anys del seu debut). Sense saber encara si podrà seguir els passos del capità, el que està clar és que, de moment, s’ha de començar a apuntar el nom d’Arnaiz a la llibreta d’esperances.