Eibar – FC Barcelona: Ipurua imposa exigència

Eibar – FC Barcelona: Ipurua imposa exigència

(16.15 hores, beIN LaLiga) Els de Valverde afronten una nova jornada de Lliga davant d’un dels rivals més en forma del campionat amb vuit victòries en les últimes 12 jornades

Hi ha visites que sempre estan marcades en vermell al calendari, i d’altres, en canvi, que no tant. Però això no vol dir que siguin menys importants. Una d’aquestes és Ipurua, un estadi mític pel seu encant. Reformat per les exigències de la normativa a Primera Divisió, Ipurua manté les graderies molt a prop dels aficionats, l’encant i l’essència del futbol d’abans. Una afició, la de l’Eibar, que es fa sentir de valent i que fa anar el seu equip com un autèntic tro. Aquest és l’ambient que es trobarà el FC Barcelona aquest dissabte (16.15 hores, beIN LaLiga).

El conjunt dirigit per Mendilibar està aconseguint uns números espectaculars a la Lliga. I és que dels últims dotze partits n’ha guanyat vuit i només n’ha perdut un. Una de les claus ha estat, sobretot, la gran tasca defensiva. I és que des de principis de novembre cap equip ha estat capaç de fer més d’un gol a l’Eibar en un partit. Unes dades espectaculars que demostren el seu gran moment. Mendilibar, però, ha destacat que “si el Barça té el seu dia poques opcions tindran”, i ha convocat els 22 jugadors disponibles, dels quals n’haurà de descartar quatre. Sergi Enrich i Fran Rico no hi seran per lesió, però hauran d’estar atents a homes decisius com Kike García, amb tres gols en els últims quatre partits.

Davant de tot això, i després dels dos empats consecutius del FC Barcelona a la Lliga, Valverde no vol sentir a parlar, encara, del duel de la setmana vinent davant el Chelsea en l’anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions a Stamford Bridge. Tot i que és un partit importantíssim per al futur de la màxima competició continental, el Txingurri creu que primer s’haurà de superar l’Eibar per continuar amb l’avantatge de set punts a la Lliga. “Si pensem que tenim marge d’error, fas el primer pas per cometre’l”, va assegurar en la roda de premsa prèvia al duel, en la qual també va avisar: “L’Eibar t’arrossega al seu terreny i allà són molt intensos, se’t munten al damunt i no te’ls pots treure de sobre”. Per a aquest partit Valverde no podrà comptar amb Vermaelen per lesió; tampoc ho farà amb Denis Suárez, Paco Alcácer i André Gomes, per decisió tècnica.

Espectacle de Messi als precedents d’Ipurua

Ara bé, els blaugranes arriben al duel amb una ratxa espectacular d’imbatibilitat a la Lliga. En el que portem de campionat el Barça ha guanyat 18 duels i n’ha empatat cinc, que, sumats als set últims del curs anterior, registren ja 30 partits consecutius sense perdre. Si els blaugranes no cauen a Ipurua igualaran la ratxa de 31 partits invictes consecutius a la Lliga que va aconseguir amb Pep Guardiola de tècnic el curs 2010/11.

Totes aquestes dades contrasten amb els grans números que ha aconseguit el Barça a Ipurua, ja que hi compta les visites per victòries: 0-2 el 2014/15 i 0-4 tant la 2015/16 com la 2016/17, amb actuacions estel·lars de Messi. A les 16.15 hores rodarà la pilota sobre Ipurua, i el Barça voldrà mantenir la bona ratxa en aquest estadi i aconseguir un gran triomf abans de centrar-se en el duel europeu a Stamford Bridge.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut