20 anys del debut de Xavi Hernández

20 anys del debut de Xavi Hernández

El migcampista va jugar el 24 de març del 1998 el seu primer partit com a blaugrana contra la Unió Esportiva Lleida, en una semifinal de Copa Catalunya

20 anys del debut de Xavi Hernández amb el FC Barcelona. Va ser el 24 de març de 1998 en la semifinal de la Copa Catalunya, un matx no oficial. El partit es va jugar al Camp d’Esports i el rival va ser la Unió Esportiva Lleida, en què militava l’extècnic blaugrana Tito Vilanova. El futbolista de Terrassa, aleshores una jova promesa del planter barcelonista, va disputar els 90 minuts del partit com a organitzador del joc culer.

Xavi Hernández va contribuir fermament a la victòria (2-1) i a la classificació per la final. Els autors de les dianes van ser Jofre (2), per part del Barça, i Tito Vilanova, per part dels de la Terra Ferma. Com a curiositat dir que la banqueta del FC Barcelona estava capitanejada per Mourinho, l’actual tècnic del Manchester United. Van Gaal, primer entrenador culer, li va cedir l’honor de dirigir un partit amb molts futbolistes del planter blaugrana.

Una trajectòria de rècord

En el seu primer matx amb l’elàstica del primer equip, amb només 18 anys i 2 mesos, el migcampista català ja va deixar empremta del seu joc en la medul·lar. Un estil incomparable que va impregnar el Barça durant 17 temporades. Va entrar en dinàmica del primer equip la campanya 1998/99, tot i formar part de la plantilla del Barça B. I en aquesta temporada ja va guanyar un títol amb el club barcelonista: la Lliga. El seu debut en partit oficial es va produir el 18 d’agost del 1998, en un Mallorca-Barça (2-1) corresponent a la Supercopa d’Espanya i en què va fer el gol culer.

La primera llavor d’èxit de Xavi amb el FC Barcelona. Al migcampista de Terrassa no se li va resistir cap títol de club: 8 Lligues, 3 Copes del Rei, 6 Supercopes d'Espanya, 4 Lligues de Campions, 2 Supercopes d'Europa i 2 Campionats del Món de Clubs. De fet, Xavi Hernández segueix en el rànquing de jugadors blaugranes que han aconseguit més títols amb el club: un total de 25. Solament superat per Messi i Iniesta, amb qui connectava a les mil meravelles sobre el terreny de joc.

D’aquesta manera, el migcampista egarenc ha estat un dels principals protagonistes d’una generació exitosa de la història del FC Barcelona. És més, forma part d’un grup selecte de futbolistes: el seu palmarès compta amb dos triplets, el de la temporada 2008/09 i el de la 2014/15, última campanya al Club. Així doncs, va deixar el FC Barcelona de la millor manera possible. Tancant un cercle victoriós. Des de 2016 la seva màgia és present als terrenys de joc de Qatar, on disputa els partits amb el braçalet de capità de l’Al-Sadd. 

767 partits i 85 gols

Des d’aquell 24 de març de 1998, l’estil de toc i de possessió de Xavi Hernández ha deixat empremta en la història del FC Barcelona al llarg dels seus 767 partits com a blaugrana. Segueix sent el futbolista que ha defensat més vegades la samarreta del FC Barcelona. A més, el seu catàleg d’exhibicions també va incloure gols. Tot i no ser un interior golejador, va aconseguir una bona xifra: 85 dianes. Algunes de les quals han deixat marca en l’imaginari blaugrana, com el seu joc. 
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut