A un partit d'igualar el rècord del Club de porteries a zero

A un partit d'igualar el rècord del Club de porteries a zero

En l'actual Lliga, el Barça de Xavi no ha encaixat gol en 22 ocasions i només ha recollit nou dianes del fons de la xarxa

És molt difícil fer-li un gol al Barça 2022/23. El 0-0 al camp del Getafe va ser un resultat amarg, però no encaixar gol continua posant la nota positiva. A més, els blaugranes continuen al capdavant de la classificació amb 11 punts d'avantatge sobre el Reial Madrid. A falta de nou partits per jugar, el Barça encara depèn d'ell mateix i sumant 17 seria campió de Lliga.

Així doncs, és evident que una de les armes més importants d'aquesta temporada pels de Xavi Hernández, és l'eficàcia defensiva. Els blaugranes només han encaixat nou gols en tot el campionat i han sumat 22 porteries netes, unes dades que s'acosten a rècords històrics.

22 porteries a zero

D'aquesta manera, Ter Stegen està a un partit d'igualar el rècord del Club en quan a més porteries a zero en una temporada de Lliga, ja porta 22. L'actual millor marca la té Claudio Bravo, que a la temporada 2014/15, va estar 23 partits sense rebre ni un gol en Lliga. El mur de Mönchengladbach, té nou partits per igualar aquesta estadística o fins i tot superar-la.

Si comparem les dades amb la resta d’equips a les cinc grans lligues, al Barça ningú li pot fer ombra. És l'únic equip que supera les 20 porteries a zero. L'elenc que li segueix més l'estela aquesta temporada és la Lazio amb 18, però amb un partit més.

L'alemany només ha encaixat gol en set partits aquesta campanya, i porta tres partits i mig consecutius sense rebre cap gol. Dades que a més del rècord del Club, fan somiar en cotes més altes, com el rècord europeu del segle XXI, que el té el Chelsea des de la temporada 2004/05, amb 25 partits amb la porteria a zero.

Porteries-a-zero-ENG

Només nou gols en contra

Aquestes 22 porteries a zero, es tradueixen a dir que Ter Stegen només ha encaixat nou gols en els 29 partits de la Lliga. Aquest registre és amb molta diferència l'equip amb menys gols encaixats de tota la Primera Divisió, 12 gols de diferència amb el segon menys golejat. L'Atlètic de Madrid, pròxim rival a l'Spotify Camp Nou, amb 21 ocupa la posició de plata i el Reial Madrid amb 24, la de bronze.

Unes dades que també destaquen molt al futbol europeu, ja que el següent equip que menys gols ha encaixat a la seva lliga és la Lazio. L'equip romà ha rebut 20 gols en contra, per tant, hi ha una diferència d'11 gols amb el Barça. A més, destacar que cap equip de les cinc grans lligues baixa dels 20 gols en contra.

Aquests nou gols en contra van pel camí de ser una de les millors dades d'Europa en el segle XXI. Aquesta vegada, el rècord de menys gols encaixats en una temporada de Lliga torna a ser del Chelsea de Mourinho que només en va rebre 15. Per superar aquesta marca, el Barça hauria d'encaixar sis o menys gols en els nou matxs que queden. Per superar el rècord de la lliga espanyola, el Barça hauria d'acabar la temporada amb menys de 18 gols en contra, rècord que té l'Atlètic de Madrid la temporada 2015/16.

El Barça només ha rebut 9 gols a la Lliga i s'acosta a les millors xifres europees del segle XXI.
El Barça només ha rebut 9 gols a la Lliga i s'acosta a les millors xifres europees del segle XXI.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut