Ple al 15

Ple al 15

El FC Barcelona encadena quinze partits sense perdre i si puntua a Vila-real signarà la millor ratxa amb Xavi com a tècnic

Després de l’última victòria contra el Sevilla (3-0), el Barça porta ja 15 partits consecutius sense perdre en totes les competicions. L’equip de Xavi Hernández no cau en un partit oficial des del 26 d’octubre a l’Spotify Camp Nou, quan va perdre davant el Bayern de Munic a la Champions League (0-3), i el proper diumenge a les 21 hores tindrà l’oportunitat de superar la barrera dels 15 partits, cosa que amb Xavi no s’ha aconseguit mai.

La primera ratxa amb Xavi, ara fa un any

No és la primera vegada que Xavi arriba als 15 partits consecutius sense conèixer la derrota, ja que la temporada passada l’egarenc també va aconseguir una ratxa igual. Això sí, aquella vegada, entre el gener i l’abril del 2022, el Barça va aconseguir 11 victòries i quatre empats. La que era fins ara la ratxa més llarga de partits sense perdre amb Xavi a la banqueta del Barça es va acabar quan els culers van caure davant l’Eintracht de Frankfurt a l’Europa League (2-3).

En canvi, en aquesta, són 13 victòries i només dos empats davant l’Espanyol i davant el Betis a la Supercopa d’Espanya (eliminatòria que van acabar superant els culers a la tanda de penals). A més, els blaugranes porten cinc victòries consecutives, cosa que s’ha aconseguit fins a tres vegades més a l’època Xavi. El màxim de victòries consecutives van ser set, assolides en dues ocasions diferents, una a principis d’aquesta temporada i l’altra entre febrer i abril de la passada.

A més, en aquests 15 partits consecutius sense perdre s’inclou un títol, la Supercopa d’Espanya que el Barça va guanyar davant el Reial Madrid a l’Aràbia Saudita. I si comptem les semifinals davant el Betis com a victòria (els blaugranes van passar als penals), el Barça ha guanyat tot el que ha jugat al 2023 (10 victòries).

Quatre anys d’una ratxa similar

Per trobar l’últim cop que el Barça va estar 15 o més partits sense perdre abans de l’arribada de Xavi ens hem de remuntar al 2019, quatre anys enrere. Ni Quique Setién, ni Koeman van aconseguir arribar mai als 15 partits invictes consecutius. Però si ho va fer Ernesto Valverde, qui va aconseguir 23 partits consecutius sense conèixer la derrota (17 victòries i sis empats). Aquella vegada va ser el Celta qui va aconseguir tombar al Barça a Balaídos per 2-0.

No va ser el primer cop que Valverde aconseguia unes xifres similars, ja que al 2018 va estar també 18 partits sense perdre (13 victòries i cinc empats). Aquell cop la ratxa es va acabar amb l’eliminació als quarts de final de la Champions davant la Roma.

Això sí, encara molt lluny queda la ratxa més llarga de la història del Club, que va aconseguir Luis Enrique a la banqueta durant la temporada 2015-16. Els culers van estar 39 partits (32 victòries i set empats)  sense conèixer la derrota.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut