Quatre precedents per a l'optimisme

Quatre precedents per a l'optimisme

Sempre que els blaugranes han arribat amb 53 punts o més després de completar 20 jornades, s'han proclamat campions de Lliga

Líders i a vuit punts del segon classificat. El Barça comença la segona volta de la competició amb bon peu. Els de Xavi Hernández acumulen grans xifres a la Lliga amb un total de 17 victòries, 2 empats i 1 derrota que els ha permès sumar 53 punts en 20 jornades.

Ara bé, no és la primera vegada que els blaugranes firmen aquest balanç positiu i acumulen més de 50 punts en la primera vintena de partits. Fins en quatre ocasions els culers han aconseguit números similars a aquesta alçada de la competició, fet que els ha permès aixecar el títol a final de temporada.

Quatre precedents, quatre títols

El primer precedent va ser la temporada 2008/2009. En l'any del debut de Pep Guardiola a la banqueta blaugrana, l'equip va acumular les mateixes xifres que la temporada d'enguany (53 punts). L'única diferència està en el balanç de gols, mentre que l'actual porteria Ter Stegen tan sols ha encaixat 7 gols, la de Víctor Valdés va encaixar-ne 14. Finalment, aquell curs l'equip barceloní va aconseguir alçar-se amb el títol de Lliga amb 87 punts, 27 victòries, 6 empats i 5 derrotes.

Dues temporades més tard, el Barça va repetir unes xifres similars. El curs 2010/11 amb 20 partits disputats el conjunt de Pep Guardiola va obtenir 55 punts amb 18 victòries, un empat i una derrota. Unes xifres que els va permetre aixecar al trofeu amb 96 punts, quatre més que el segon classificat. La temporada 12/13 va firmar els mateixos exactament els mateixos números i una vegada més els blaugranes es van proclamar campions de Lliga, assolint el títol dels 100 punts.

Finalment, el precedent més proper és la lliga de la temporada 17/18. En aquest cas els culers van emportar-se el campionat després de firmar 28 victòries, 9 empats i una derrota acumulant un total de 93. En aquest curs, els blaugranes, en els primers 20 partits van ser capaços de guanyar 17 partits, empatar 3 i no en van perdre cap, fet que els va permetre sumar 54 punts.

Per tant, cada vegada que els blaugranes han arribat o sobrepassat la xifra de 53 punts a la classificació en els primers 20 partits ha estat sinònim d'aixecar el títol de lliga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut