14 blaugranes jugaran els vuitens de final

Acabada la fase de grups, 14 dels 17 blaugranes mundialistes han accedit a la segona fase de la competició a Qatar

La fase de grups del Mundial ha arribat al seu punt i final aquest divendres. Dels 17 blaugranes que van arrencar la competició un total de 14 han assolit la classificació per als vuitens de final, que començaran aquest dissabte 3 de desembre. Només la Dinamarca de Christensen, l’Alemanya de Ter Stegen i l'Uruguai d'Araujo han caigut en la primera fase de la competició.

Dembélé i Kounde, els primers classificats

Els primers que van aconseguir el bitllet per a la següent ronda van ser Ousmane Dembélé i Jules Kounde amb França. La selecció francesa va assegurar la seva participació en els vuitens després de guanyar per 2-1 a Dinamarca a la segona jornada de la fase de grups. Finalment, els vigents campions del món han quedat primers classificats i jugaran els vuitens de final contra la Polònia de Lewandowski.

Pel que fa als dos blaugranes francesos, Ousmane Dembélé ha jugat 162 minuts en els tres partits de la primera fase, donant una assistència davant Austràlia. Kounde, per la seva banda, ha disputat 92 minuts.

De Jong i Memphis, també primers de grup

Els Països Baixos dels culers Memphis i Frenkie de Jong es van classificar per als vuitens de final del Mundial de Qatar després de guanyar a l’amfitriona, Qatar, en el tercer partit del grup. Els neerlandesos van quedar primers del grup A amb set punts i s’enfrontaran als Estats Units de l’exblaugrana Dest als vuitens de final.

Frenkie de Jong ha jugat dos partits complets i en el tercer va ser substituït al minut 86. Una assistència, en el partit davant Senegal, i un gol contra Qatar són el seu balanç tangible. Mentre que Memphis, que arribava tocat a la cita mundialista, ha disputat 140 minuts, jugant l’últim ja com a titular.

Raphinha, regatejant a vuitens

La selecció brasilera també va ser de les primeres en obtenir la seva classificació per als vuitens, després de guanyar els seus dos primers partits contra Sèrbia i Suïssa. Finalment, els de Tite, han quedat a la primera posició del grup G, i s’enfrontaran a Corea del Sud, que ha estat segona al grup H.

Raphinha ha jugat 169 minuts en tota la fase de grups, sent una peça important a l’atac brasiler, on ha estat titular en els dos primers partits i ha entrat a la segona en el darrer.

Lewandowski, gol i classificació agònica

Polònia va aconseguir classificar-se per als vuitens a l’últim partit de la fase de grups tot i perdre 2-0 davant l’Argentina. Els polonesos, però, es van acabar classificant per la diferència de gols respecte l’Aràbia Saudita, sent clau la diana de Robert Lewandowski precisament contra el conjunt àrab. El ‘9’ blaugrana ha jugat tots els minuts de la fase de grups, havent marcat un gol i havent repartit una assistència.

Després de quedar segons, el següent rival dels polonesos serà la França dels seus companys Dembélé i Kounde.

Espanya, als vuitens com a segona

La selecció espanyola, amb vuit blaugranes a les seves files, s’han classificat per als vuitens de final després de perdre contra el Japó. Els de Luis Enrique han acabat a la segona posició del seu grup, després de guanyar a Costa Rica, empatar davant Alemanya i caure davant el Japó.

El paper dels blaugrana ha estat clau. Sergio Busquets, Pedri i Gavi han estat titulars en els tres partits de la fase de grups, mentre que Ferran Torres, Jordi Alba i Balde han participat en els tres partits. Ansu Fati es va estrenar davant Japó a la segona meitat i Eric Garcia de moment no ha tingut minuts. De moment, els minuts disputats per cada jugador són aquests: Gavi (223 minuts), Sergio Busquets (243), Pedri (236 minuts), Jordi Alba (166 minuts), Ferran Torres (142 minuts), Balde (104 minuts) i Ansu Fati (22 minuts). Ferran Torres va marcar dos gols i Gavi, que va ser l’MVP contra Costa Rica, n’ha marcat un. Jordi Alba ha repartit dues assistències.

Christensen, Ter Stegen i Araujo, eliminats

La selecció danesa ha quedat eliminada de la fase de grups després de quedar última del grup D. Els danesos no van poder aconseguir cap victòria i després de caure davant Austràlia s’han acomiadat al Mundial només un any després d’assolir les semifinals a l’Eurocopa. El blaugrana Christensen ha disputat tots els minuts de la fase de grups i ha marcat un gol contra França, l’únic que ha aconseguit la selecció danesa en els seus tres partits.

Pel que fa a Ter Stegen no ha disputat cap minut amb Alemanya, que tot i empatar a quatre punts amb Espanya ha quedat eliminada per la diferència de gols. Finalment, Araujo tampoc ha disputat cap minut amb l'Uruguai, que ha estat eliminada tot i guanyar 0-2 a Ghana a la darrera jornada.