Lewandowski rep la Bota d’Or

Lewandowski rep la Bota d’Or

El davanter blaugrana rep el guardó que l’acredita com a màxim golejador de la temporada passada amb 35 gols

El nom de Robert Lewandowski és sinònim de gol. Així ho acredita la Bota d’Or que ha recollit aquest dimecres que el reconeix com el màxim golejador de la temporada 21/22. En un acte celebrat aquest dimecres a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm, el davanter ha rebut per segon any consecutiu aquest guardó tan prestigiat que el reconeix com al millor golejador d’Europa durant la temporada passada.

Lewandowski, amb 35 gols amb el Bayern de Munic a la Bundesliga, va superar jugadors com Kylian Mbappé (28), Ciro Immobile (27) o Karim Benzema (27), premiat amb la Pilota d'Or. Tot i que no es comptabilitzen a l'hora d'atorgar el premi, el “9” blaugrana també va marcar 13 gols a la Champions.

 

És la segona Bota d’Or consecutiva pel davanter polonès. La temporada 20/21 va coronar-se en marcar 41 gols superant a Messi (30) i Cristiano Ronaldo (29). Amb aquesta nova consecució, el davanter és un dels 12 jugadors que ha guanyat la Bota d’Or dues o més vegades i aspira a recollir-la per tercer any consecutiu, cosa que tan sols ha aconseguit Leo Messi que lidera el rànquing amb un total de sis.

Aquesta temporada, el “9” blaugrana porta 13 gols i se situa tercer a la classificació per la Bota d’Or 22/23 amb 26 punts, tan sols el superen Pellegrino, del Bodo Glimt (24 gols, 36 punts) i Haaland, del Manchester City, amb 18 gols (36 punts).

Robert Lewandowski s’afegeix a la llista de jugadors del Barça que ha guanyat en algun moment de les seves carreres una Bota d’Or: Krankl, Hristo Stoichkov, Juan Antonio Pizzi, Ronaldo Nazario, Henrik Larson, Thierry Henry, Luis Suárez, Leo Messi i ara, Lewandowski.

Lewandowski "Estem jugant molt bé a la Lliga" 

El davanter blaugrana ha explicat: "Estic molt orgullós de l'equip, i estic segur que el proper any serà molt bo". A més, recalca: "Victòries com la de València o la d'ahir són molt importants, estem jugant molt bé a la Lliga, i segur que els jugadors estarem encara millor als propers mesos". 

 

A més, el davanter polonès ha volgut "agrair a tots els meus companys i excompanys per la Bota d'Or". I ha afegit: "És molt important treballar per acostumar-se a una nova Lliga i equip, i tots m'ho fan molt fàcil, però he de seguir treballant. Estic molt feliç per aquest repte, un gran repte per a mi i per al Club". 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut