Gavi, guanyador del Golden Boy

Gavi, guanyador del Golden Boy

El '30' blaugrana es converteix en el tercer culer en alçar aquest guardó en una setmana de molts focus per al migcampista andalús, i també per Alexia que ha estat escollida millor jugadora del 2022

El Golden Boy es torna a tenyir de blaugrana. Aquesta vegada l'or ha tornat a ser per a un exultant Gavi, que aquest passat dilluns 17 d'octubre es va endur el daurat del Trofeu Kopa.

En una roda de premsa celebrada a l'Hotel Villa Igiea de Palermo, el nom de Gavi ha resultat guanyador per davant de Camavinga, Bellingham i  Musiala. La força i l'entrega del 30 blaugrana s'han imposat en aquest premi entregat pel diari esportiu italià Tuttosport. Així doncs, el de Los Palacios y Villafranca ha ocupat l’Olimp del millor jugador menor de 20 anys d’aquest 2022. 

Cal destacar que la carrera per aquest guardó havia comptat amb molta representació barcelonista. Després de tenir fins a cinc nominats a les prellistes anteriors, en la darrera selecció de nominats hi vam trobar fins a quatre culers, un 20% dels finalistes. Pedri, Ansu Fati i Gavi, a més de Nico González, blaugrana cedit al València aquest curs. Balde era l'altre nom que figurava en aquestes nominacions. 

Alexia, de nou, la millor

A més, en aquesta compareixença en terres italianes, Aleixa Putellas ha tornat a estar guardonada. La flamant guanyadora de la Pilota d'Or s'ha endut el premi a la millor jugadora del 2022. Un nou trofeu individual que se suma a la ja mencionada Pilota d'Or i al premi Jugadora de l'Any a Europa per la UEFA, que va rebre fa uns mesos.

Un premi a l’abast de pocs culers 

Gavi ha escrit una altra pàgina d’or poc repetida en les memòries blaugranes. Tot just s’ha convertit en el tercer futbolista que vesteix l’elàstica culer que alça el Golden Boy. El primer va ser Leo Messi el 2005 i el segon Pedri el 2021. Ara bé, altres futbolistes vinculats al FC Barcelona també s’han endut aquest guardó individual. És el cas de Cesc Fàbregas (2006) i el Kun Agüero (2007), que van fer-ho vestint altres samarretes.

"Visca el Barça!", així s'ha acomiadat Gavi en el seu discurs com a tercer Golden Boy blaugrana. El jove culer també ha pronunciat paraules d'agraïment cap al jurat, la família, el Barça, la selecció i els seus companys. 

L'energia del futbolista de La Masia s'ha tornat a banyar de daurat. Com va fer el seu amic Pedri l'any passat, Gavi aquest 2022 s'ha apoderat del Trofeu Kopa i del Golden Boy. Dues perles blaugranes que copen focus i a poc a poc omplen les seves vitrines. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut