Un mur que continua batent rècords

Ter Stegen amplia la seva ratxa d’imbatibilitat després d’una gran actuació en el partit contra el Celta i acumula 624 minuts sense encaixar cap gol

Marc-André ter Stegen continua mostrant la seva millor versió aquesta temporada. Amb el darrer triomf contra Celta (1-0), el porter teutó ha augmentat la seva ratxa amb la porteria imbatuda després d’una gran actuació durant la segona part, en què les seves intervencions van ser clau per aconseguir els tres punts.

La seva millor arrancada de temporada

Després de trencar el rècord d’imbatibilitat en el partit contra el Mallorca (0-1), el porter blaugrana continua sumant minuts sense encaixar cap gol.

Amb vuit jornades de Lliga disputades, el de Mönchengladbach ha deixat el marcador a zero en set ocasions. L’últim cop que va veure la pilota al fons de la porteria va ser en la victòria contra la Reial Societat el 21 d’agost passat en el partit corresponent a la segona jornada de Lliga, on en el minut sis va encaixar un gol d’Alexander Isak.

Des d’aleshores ni el Reial Valladolid, ni el Sevilla, ni el Cadis, ni l'Elx, ni el Mallorca, ni el Celta han estat capaços de perforar la porteria blaugrana i, per tant, encadena 6 partits sense encaixar gol.

Els grans números de Ter Stegen

El seu últim rècord personal el va establir la temporada 2019/20 quan va acumular 499 minuts amb la porteria imbatuda. Ara amb 624, s’apropa al rècord d’imbatibilitat del Barça a la Lliga, que el té el porter Claudio Bravo la temporada 2014/15 amb 722 minuts i vuit partits seguits sense encaixar.

A més, el Barça manté el rècord de la Lliga del segle XXI en partits consecutius sense encaixar gol, amb un total de vuit. Durant les dues darreres dècades han hagut tan sols dos porters que han superat la xifra de sis partits seguits imbatuts: Víctor Valdés durant la temporada 2009/10 amb set i Claudio Bravo amb vuit a la temporada 2014/2015.

Pocs equips en els darrers 30 anys han tingut un inici amb tants pocs gols encaixats. De fet, només tres equips han estat capaços de rebre un o menys d’un gol en les primeres 8 jornades de Lliga: el Barça l’any 2015 i el 2022, el Deportivo de la Corunya el 1994 i el Madrid el 1998.